Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1/2 rode kool, in 6 parten gesneden, stronkje eraan gelaten
  • 4 eetl. gesmolten roomboter
  • 3 tenen knoflook, zeer fijngehakt
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetl. panko of broodkruim
  • (Maldon) zoutflakes & zwarte peper
  • paar druppels goede balsamico
© Uit de oven van Van Boven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Bestrijk de bakplaat met wat gesmolten boter.
  3. Meng in een schaaltje de rest van de boter met de knoflook, Parmezaanse kaas en de panko (Japans broodkruim).
  4. Leg de koolparten iets uit elkaar op de bakplaat. Verdeel het boter-kaasmengsel erover en smeer gelijkmatig uit. Breng eventueel op smaak met zoutflakes en zwarte peper.
  5. Bak de parten 30 minuten of tot de bovenkant krokant is en een mespunt er moeiteloos doorheen glijdt. Bedruppel met enkele druppels goede balsamico.

Uit: Uit de oven van Van Boven, Yvette van Boven (Fontaine Uitgevers, 12,95 euro)