Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 250 g okra
  • 125 shiitakes of oesterzwammen (of een mengsel daarvan)
  • 1 stengel citroengras, in de lengte gehalveerd
  • 2 kaffir-limoenblaadjes
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 eetlepel sesam- of andere plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 5 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 eetlepels tom-yumpasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml water sojasaus, naar smaak
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes

Opdienen met

  • snelkooknoedels of rijst

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de okra en shittakes met het citroengras, de limoenblaadjes, het zout en de olie in een kleine braadslede en schep alles goed om. Zet het geheel 15 minuten in de oven.
  2. Roer de knoflook, gember, tom-yumpasta, kokosmelk en het water door elkaar. Schenk het kokosmengsel na 15 minuten over de groenten en zet alles nogmaals 15 minuten in de oven.
  3. Proef en breng op smaak met sojasaus, strooi de chilipeper en lente-ui erover en dien op met noedels of rijst.

Uit: De groene bakplaat, Rukmini Iyer (Becht, 17,99 euro)