Snelle Thaise okra met shiitake en kokosmelk

De snel gebakken okra geeft dit gerecht met shiitake en kokosmelk zijn bijzondere smaak – en het staat ook nog eens in een halfuurtje op tafel. Dien op met wat rijst of snelkooknoedels.

Voor 2 personen
  • 250 g okra
  • 125 shiitakes of oesterzwammen (of een mengsel daarvan)
  • 1 stengel citroengras, in de lengte gehalveerd
  • 2 kaffir-limoenblaadjes
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 eetlepel sesam- of andere plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 5 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 eetlepels tom-yumpasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml water sojasaus, naar smaak
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • snelkooknoedels of rijst
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de okra en shittakes met het citroengras, de limoenblaadjes, het zout en de olie in een kleine braadslede en schep alles goed om. Zet het geheel 15 minuten in de oven.
  2. Roer de knoflook, gember, tom-yumpasta, kokosmelk en het water door elkaar. Schenk het kokosmengsel na 15 minuten over de groenten en zet alles nogmaals 15 minuten in de oven.
  3. Proef en breng op smaak met sojasaus, strooi de chilipeper en lente-ui erover. Dien de Thaise okra met shiitake op met noedels of rijst.

Uit: De groene bakplaat, Rukmini Iyer (uitg. Becht)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content