Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g gedroogde witte bonen
  • 15 cl druivenpitolie
  • 3 takjes salie
  • 4 kwartel
  • 1 kruidentuiltje
  • 30 cl kippenbouillon
  • 2 el kastanjehoning
  • 1/4 pompoen

Bereiding

  1. Laat de gedroogde bonen de avond tevoren minstens 12 uur weken in koud water. Giet de druivenpitolie in een bokaal, voeg de salieblaadjes toe en sluit de bokaal hermetisch af. Bewaar een nacht op kamertemperatuur.
  2. Verwarm de volgende dag de oven voor op 180°C.
  3. Spoel de bonen en giet af. Doe in een stoofpan met koud water, breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Giet af.
  4. Verhit 4 eetlepels salie-olie in een stoofpan en bak de kwartels rondom goudbruin. Haal uit de pan en hou opzij. Voeg de uitgelekte witte bonen en het kruidentuiltje toe, bevochtig met de kippenbouillon, dek de pan af en bak 45 minuten in de oven.
  5. Warm de kastanjehoning lichtjes op, zodat deze vloeibaar wordt. Roer er 2 eetlepels salie-olie door en kruid met peper en zout. Snij de pompoen in plakjes en leg op een bakplaat belegd met bakpapier. Bestrijk met het honing-oliemengsel. Bak 30 minuten in de oven.
  6. Schik de kwartels in een braadslee en besprenkel met salie-olie. Kruid met peper en zout. Bak 30 minuten in de oven.
  7. Verdeel de witte bonen, de gebakken pompoen en de gebraden kwartels over borden. Lepel er het bakvocht van de kwartels over en werk af met salieblaadjes. Serveer meteen.