Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kalfstong
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 stengel selderij
  • 250 g cantharellen
  • 250 g hoorn des overvloeds
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 100 g zure room
  • 300 g mooi eekhoorntjesbrood

Bereiding

  1. Leg de kalfstong in een stoofpan. Schil de wortel en snij in stukken. Pel en halveer de ui. Voeg de ui en de wortel toe aan de stoofpan, samen met de selderij. Zet onder met water, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat anderhalf uur koken.
  2. Maak intussen de cantharellen en de hoorn des overvloeds schoon. Snij fijn. Pel en snipper de knoflook.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een sauteerpan. Roerbak de cantharellen en de helft van de knoflook 5 minuten. Schep in een kom. Herhaal met de hoorn des overvloeds en de rest van de knoflook. Schep in een andere kom.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier en bestrijk royaal met olijfolie.
  5. Kluts het ei met de zure room. Meng de helft ervan door de cantharellen en de rest door de hoorn des overvloeds. Hou opzij.
  6. Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snij in plakjes. Schik in een waaier op de bodem van de springvorm. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie. Bedek met de cantharellen.
  7. Laat de kalfstong uitlekken, pel en snij in plakjes. Schik in het midden van de cantharellen. Vul daarna verder op met de hoorn des overvloeds.
  8. Knip een cirkel uit bakpapier, leg op de pastei en bak 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens te ontvormen. Serveer met een slaatje van mesclun.