Pluk de vruchten van de zomer: 30 recepten met kerstomaat

© Getty Images
Katrien Huysentruyt Journalist

Zoet, sappig en het liefst allemaal tegelijk rijp: het typeert de kerstomaat, net zoals haar veelzijdigheid. Bruschette, salsa, soep, salade of pasta: er zit zoveel meer in het minivruchtje dan een hapklare snack. Dertig gerechten die het bewijzen.

Ze zijn populair als gezond aperitiefhapje of extra portie groente in de brooddoos, maar kers- of cherrytomaten zijn van veel meer markten thuis. Hun smaak is vaak voller en zoeter (zeker bij de ‘snoeptomaatjes’-variant) dan die van grotere variëteiten. Daarnaast zien ze er misschien ook wat eleganter uit in een salade of als topping. Buigen de planten door onder het gewicht van je rijke oogst of kon je na een zonnige periode een koopje doen in het groentekraam? Deze 30 recepten met kerstomaat helpen je snel door de overvloed heen.

Weg met die voorraad: 30 recepten met kerstomaat

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content