Dit koude gerecht kun je eten als hartige en gezonde lunch. De salade van sperzieboontjes en zongerijpte tomaten wordt afgewerkt met blokjes gebakken bacon en peterselie.
Voor 4 personen
400 g zongerijpte tomaten
600 g sperzieboontjes
1 bundeltje bonenkruid
zout
peper
1 ui
2 el wittewijnazijn
paprikapoeder
4 el olijfolie
1 tl mosterd
100 g bacon
2 tl gehakte peterselie
Bereiding
1. Was de boontjes, haal ze af en kook de groente beetgaar in water met zout en bonenkruid. Verfris de krokante boontjes onder stromend koud water en laat uitlekken.
2. Pel het uitje en versnipper. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd iedere tomaat in acht partjes.
3. Maak een dressing van azijn, zout, peper, paprikapoeder, mosterd en olie. Meng de boontjes, de partjes tomaat en de versneden ui met de saus en laat alles op een koele plaats rusten.
4. Snijd de bacon in miniblokjes en bak de blokjes krokant. Strooi de peterselie en de bacon over de salade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier