
Veelkleurige tomatensalade met avocado en kaas
Deze combinatie van ingrediënten is niet alleen aantrekkelijk voor het oog. De maag wil ook wat.
Voor 4
800 g gemengde kerstomaten (rood, geel en groen)
1 stengel bleekselderij
1 zeer rijpe avocado
100 g jong belegen Gouda
2 el room
een handvol waterkers
balsamicocrème, voor de afwerking
wasabi en zeezout
Was en snij de tomaten in vieren. Was en snij de bleekselderij in zeer dunne plakjes. Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en plet het vruchtvlees met een vork. Rasp de helft van de kaas en meng samen met de room onder de geplette avocado. Breng op smaak met wasabi en zeezout. Meng er dan de tomaten onder.
Schik op 4 borden met behulp van een metalen ring. Snij de rest van de kaas in reepjes en strooi samen met de waterkers over de salade. Werk af met balsamicocrème.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier