Veelkleurige tomatensalade met avocado en kaas

4876837 ©

Deze combinatie van ingrediënten is niet alleen aantrekkelijk voor het oog. De maag wil ook wat.

Voor 4

800 g gemengde kerstomaten (rood, geel en groen)

1 stengel bleekselderij

1 zeer rijpe avocado

100 g jong belegen Gouda

2 el room

een handvol waterkers

balsamicocrème, voor de afwerking

wasabi en zeezout

Was en snij de tomaten in vieren. Was en snij de bleekselderij in zeer dunne plakjes. Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en plet het vruchtvlees met een vork. Rasp de helft van de kaas en meng samen met de room onder de geplette avocado. Breng op smaak met wasabi en zeezout. Meng er dan de tomaten onder.

Schik op 4 borden met behulp van een metalen ring. Snij de rest van de kaas in reepjes en strooi samen met de waterkers over de salade. Werk af met balsamicocrème.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content