Kerstomatensoep met verse krab en versgeraspte kokos
Voor 4:
Voor 4:
1 kg kerstomaten
2 l gevogeltebouillon
2 grof gehakte knoflooktenen
2 fijngehakte kleine sjalotten
1 kleine, fijngesneden tak bleekselderij
peper en zout
100 g vers krabbenvlees (uit de scharen gehaald)
3 el versgeraspte kokosnoot
verse cocktailsaus (verse mayonaise + ketchup + whisky + halfopgeklopte room)
3 stuks lente-ui
olijfolie
Snij de kerstomaten in twee. Doe in een pan samen met de bouillon, de knoflook, de sjalot en de selderij. Breng aan de kook. Laat zacht gaarkoken. Mix tot een gladde soep en giet door een zeef. Kruid de soep met peper en zout en laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Doe de soep in diepe borden. Serveer in het midden een hoopje vers krabbenvlees, gemengd met de kokosnoot en een lepel cocktailsaus. Werk de borden af met een streep olijfolie in de soep, snippers lente-ui en een draai van de pepermolen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier