
Pastasalade met courgettes en kerstomaatjes
Voor een verse pastasalade hoeft het geen hoogzomer te zijn. Dit is altijd een ideaal voorgerecht of een frisse lunch.
Voor een verse pastasalade hoeft het geen hoogzomer te zijn. Dit is altijd een ideaal voorgerecht of een frisse lunch.
Voor 4 personen
350 g penne
175 g kerstomaten
2 jonge courgettes
1/2 bol mozzarella
2 el olijfolie
1 tl sherryazijn
2 tl grove mosterd
enkele blaadjes Little Gem sla
enkele blaadjes basilicum
peper van de molen en zout
Bereiding
1. Kook de pasta beetgaar in gezouten kokend water. Verfris nadien onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
2. Was en halveer de kerstomaten. Was en snijd de courgettes in dikke plakken. Snijd de mozzarella in blokjes.
3. Maak in een slakom een vinaigrette met de olijfolie, sherryazijn, mosterd, peper en zout. Doe er de pasta, kerstomaten, courgettes en slablaadjes bij. Schep goed om.
4. Snijd de basilicum in reepjes en strooi over de salade vlak voor het serveren.
Tip: Voeg enkele grofgehakte walnoten toe aan de salade voor een krokante toets.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier