Aardappelsalade met kerstomaten, rode ui en ansjovis

© /
  • Moeilijkheid

Voor 4

600 g vastkokende aardappelen

600 g kerstomaten

1 rode ui

4 el groentebouillon

4 el witte balsamicoazijn

5 el druivenpitolie

een snuifje gemalen karwijzaad

100 g ansjovisfilets

peper van de molen en zeezout

Was en stoom de aardappelen in ca. 30 min. gaar. Laat afkoelen, schil en snij de aardappelen in plakjes. Was en snij de kerstomaten in vieren. Schil en snij de ui in ringen. Verwarm de bouillon licht met de balsamicoazijn, giet over de aardappelen en tomaten. Vermeng in een schaal. Laat 10 min. trekken. Roer er dan de uiringen en olie onder, breng op smaak met karwijzaad, peper en een beetje zout. Verdeel over 4 kommetjes. Schik er de ansjovisfilets op en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content