Recepten Recepten Forel met Célerisotto, aromatische vissaus en chips van quinoa BENODIGDHEDEN VOOR 4 PERSONEN 4 forelfilets 40 g boter 1/2 knolselder 1 sjalot 50 g boter 500 ml witte wijn 100 ml room (40%) 50 g koriander 200 g visfumet 1 vers laurierblad 2 korianderzaadjes 1 lange peper 80 ml room (40%) wilde kruiden Oost-Indische kers (facultatief) BEREIDINGSWIJZE Voor de forel
Recepten Recepten In miso gemarineerde leng, met couscous en bieten BENODIGDHEDEN VOOR 4 PERSONEN Voor de crème van rode biet:
Recepten Recepten Chocolade-perentaart met yoghurtijs en popcorn Deze chocolade-perentaart is een gerecht van Alessandro Negrini en Fabio Pisani (Il Luogo di Aimo e Nadia in Milaan).
Recepten Recepten Geviche van witvis met citroen-pepercouscous Gerecht van Cristina Bowerman (Glass Historia in Rome).
Recepten Recepten Vegetarische moqueca Gerecht van Gastromotiva (Braziliaanse non-profitorganisatie).
Recepten Recepten Limoenposset met verse papaja Benodigdheden voor 6 personen 600 ml slagroom 12 verse limoenblaadjes, gekneusd met een deegroller of in een vijzel met een stamper 4 repen limoenschil, plus 3/4 tl fijngeraspte schil 140 g fijne kristalsuiker 1/8 tl zout 3 el limoensap 1/2 kleine rijpe papaja, geschild, pitten verwijderd en in lange, dunne plakken (150 g) Men heeft […]
Recepten Recepten ‘Teacakes’ met citroen, blauwe bessen en amandelen Je kunt de ongeglazuurde teacakes 3 dagen in een goed gesloten trommel bewaren. Ze kunnen ook goed worden ingevroren. Ook na het glazuren kun je ze nog enkele dagen bewaren in een goed gesloten trommel.
Recepten Recepten Perzische liefdescakes Benodigdheden voor 12 cakejes 240 g gemalen amandelen 135 g fijne rietsuiker 135 g lichtbruine basterdsuiker 50 g boekweitmeel 80 g boter, direct uit de koelkast, in blokjes 3/4 tl zout 160 g Griekse yoghurt 90 g eieren (grofweg 11/2 groot ei) 1 el mahleb (of 1/4 tl amandelextract) 3/4 tl gemalen nootmuskaat Voor de […]
Recepten Recepten Ovenschotel met spruitjes en ketchup Voor een heerlijke ovenschotel op koude dagen. Combineer seizoensgroenten als spruitjes en pompoen met bonen en rode ui en je hebt een lekker vegetarische en voedzame schotel. Daar krijg je het warm van.
Recepten Recepten Mountain oyster balls Dit is een gerecht met een 'stoertje'. Deze versie van de Mountain oyster balls is echt een mix tussen oost en west. Gehaktballetjes voor cowboys, stevig vanbuiten met een zacht hartje van cheddar vanbinnen.
Recepten Recepten Snoepballetjes Ja, deze gezonde snoepjes draai je in geen tijd zelf in elkaar! Nee, je droomt niet!
Recepten Recepten Snelle risotto voor één persoon Aan een gewone risotto heb je flink wat werk, maar aan deze versie voor één persoon gelukkig niet.
Recepten Recepten Groene eiwitsmoothie, pompoenhavermout met specerijen en gemengde zaden en bessen HAVERMOUT MET POMPOENSPECERIJEN Doe 55 g havervlokken met 100 ml amandelmelk en 100 ml water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en roer er 1 el pompoenpuree door met 1 el ahornsiroop of vloeibare honing, 1/4 tl kaneel en een flinke mespunt gemalen kruidnagel. Laat ongeveer 10 minuten zacht […]
Recepten Recepten Bobotie Dit is wellicht het bekendste gerecht uit Zuid-Afrika. Het wordt bereid met gehakt en kruiden en overgoten met een mengsel van ei en melk. Heerlijk maar je hebt er wel wat tijd voor nodig.
Recepten Recepten Parmentier met eend Een variatie op de klassieke parmentier. Met geconfijte eendenbouten en aardappelpuree bereid je snel en gemakkelijk deze overheerlijke ovenschotel.
Magazine Magazine Parmigiana di sedano rapa Een klassieker uit de Italiaanse keuken naar een hoger niveau getild.
Recepten Recepten SALIESPRITZ Combineer verwarmende gember en kruidige salie met een droge schuimwijn voor een perfecte winterse cocktail.
Recepten Recepten Cannelloni van knolselder en speltpasta, zeeduivel, witte truffel uit Alba In het tweede seizoen van 'Z-Mastercooks' stelde Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Angelo Rosseel (La Durée, Izegem)
Recepten Recepten Aardappelgalet met tartaar van ossenhaas In het tweede seizoen van 'Z-Mastercooks' stelde Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Bert Meeuwis (Restaurant Slagmolen, Opglabbeek)
Recepten Recepten Vegetarische kerstkrans met rodebieten’ketchup’ Parelgort is een van de basisingrediënten van dit gerecht. Het is een vrij onbekend maar lekker, gezond en veelzijdig graanproduct dat ontstaat door gerstkorrels van hun vliesje te ontdoen. Die korrels kun je koken en op dezelfde manier gebruiken als bijvoorbeeld rijst.
Recepten Recepten Hazelnoot-pastinaaksoep met boerenkoolpesto- en chips Een feestelijk vegan voorgerecht.
Recepten Recepten Amandelpudding met rozijnen en pistachenoten Met amandelmelk maak je een verrassend lekkere pudding die je afwerkt met gele rozijnen en geroosterde pistachenoten. Dit dessert lukt altijd.
Recepten Recepten Aperitieflepels met picanha en chimichurri De ingrediënten zijn twee Zuid-Amerikaanse specialiteiten die ook bij ons meer ingeburgerd geraken. Picanha is het staartstuk van een rund en chimichurri is een fris en pittig groen sausje op basis van verse kruiden. Aan de slag ermee.
Recepten Recepten Gembergebakjes met vanillesaus Een lekker versgebakken gembertaartje als toetje, daar kan niemand aan weerstaan.
Recepten Recepten Courgettekoekjes met tonijnsla Ooit al geprobeerd om een courgettebeslag te maken en dit als koekjes te bakken? Wel, hier vind je het perfecte recept.
Recepten Recepten Aardappelkoekjes met gerookte zalm Bestrijk een aardappelkoekje met fris bereide plattekaas en dresseer er stukjes gerookte zalm op. Verrassend lekker.
Recepten Recepten Aardappelvelouté met scampi Aardappelen zijn voedzame knollen en een belangrijke bron van vitamine B6. Je kunt er naast de traditionele bereidingen ook een lekker kommetje soep mee maken. Met een gebakken scampi en croutons erbij wordt het zowaar een feestelijke aardappelvelouté.
Recepten Recepten Carpaccio van sint-jakobsvruchten met schuimwijn en passievrucht Ingrediënten Voor 4 personen
Recepten Recepten Tom yum met kip Naast de traditionele oosterse ingrediënten maak je ook gebruik van witte Japanse trospaddenstoelen of bunapi-shimeji. Dit is een paddenstoel die na bereiding licht krokant blijft.
Recepten Recepten Komkommersalade met avocado en gerookte zalm Serveer deze frisse zomerse cocktail als voorgerecht. Die kun je op voorhand klaarzetten en net voor het serveren snel even afwerken met dille.
Recepten Recepten Salade van maatjes met aardappelen en hardgekookte eieren Zin in een hartige lunch? Dit is het perfecte recept.
Recepten Recepten Muhammaradip met walnoten en granaatappelsiroop Dit is een Libanees recept voor muhammara, een sterk gekruide dip van rode paprika en noten. Serveer er in driehoekjes gesneden Libanees brood bij.