Macaronigratin met kreeft

Voor 4 personen
  • 2 rauwe kreeftenstaarten (ongeveer 400 g)
  • 2 kleine sjalotten
  • 20 g boter
  • 2 el cognac
  • 250 g macaroni
  • 150 g kreeftenbisque
  • 15 cl room
Bereiding
  1. Snij de kreeftenstaarten onderaan in tweeƫn en verwijder voorzichtig de schaal. Snij het kreeftenvlees in dikke medaillons en plet de schalen grof. Pel en snipper de sjalotten.
  2. Smelt 15 g boter in een grote stoofpan. Bak de kreeftenschalen en de sjalotten op hoog vuur. Blus met de vooraf opgewarmde cognac en flambeer. Bevochtig met 15 cl water en laat 10 minuten pruttelen. Zeef de bouillon.
  3. Verwarm de oven voor op 180Ā°C. Vet een vuurvaste schaal in met de rest van de boter.
  4. Kook de macaroni in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Laat de kreeftenbisque met de helft inkoken op matig vuur, voeg de room en de kreeftenbouillon toe. Meng grondig door elkaar en giet in een grote kom.
  6. Laat de macaroni goed uitlekken en voeg toe aan de kom met saus. Schep goed door elkaar, zodat de macaroni volledig bedekt is met saus.
  7. Verdeel de helft ervan in de vuurvaste schaal, schik er de kreeftenmedaillons over en bedek met de rest van de macaroni. Bak 20 minuten in de oven. Serveer de macaronigratin met kreeft heet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content