Groene eiwitsmoothie, pompoenhavermout met specerijen en gemengde zaden en bessen

picedOatsGreenSmoothie_KW01

HAVERMOUT MET POMPOENSPECERIJEN Doe 55 g havervlokken met 100 ml amandelmelk en 100 ml water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en roer er 1 el pompoenpuree door met 1 el ahornsiroop of vloeibare honing, 1/4 tl kaneel en een flinke mespunt gemalen kruidnagel. Laat ongeveer 10 minuten zacht […]

HAVERMOUT MET POMPOENSPECERIJEN

Doe 55 g havervlokken met 100 ml amandelmelk en 100 ml water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en roer er 1 el pompoenpuree door met 1 el ahornsiroop of vloeibare honing, 1/4 tl kaneel en een flinke mespunt gemalen kruidnagel. Laat ongeveer 10 minuten zacht koken, roer af en toe. Draai het vuur uit en laat met het deksel op de pan een paar minuten staan.

GROENE EIWITSMOOTHIE

Pureer oe geschilde en in grove stukken gesneden avocado met een flinke handvol in grove stukken gesneden boerenkool, harde stengels verwijderd (of gebruik spinazie), 1/3 komkommer, in grove stukken, 2 el gedopt hennepzaad en zoveel appelsap als nodig is om de smoothie de juiste consistentie te geven.

SAMENSTELLEN VAN DE KOM

Schep de pompoenhavermout in de kom en bestrooi met gemengde zaden, gedroogde cranberry’s en gojibessen. Geef de groene smoothie erbij voor het ultieme krachtontbijt.

Uit: Kom in balans met 60 voedzame maaltijden (Uitgeverij Good Cook, 19,95 euro)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content