Ratatouille met gebakken ei

Ratatouille met gebakken ei: lekker met wat stokbrood en verse kruidenboter!

Voor zes personen
  • 8 tomaten
  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 2 courgettes
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 6 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 6 eieren
  • stukje geraspte gruyère of emmentaler
Bereiding
  1. Kruis de tomaten aan de onderkant in, dompel ze een voor een in een bakje heet water, en trek het vel eraf. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Was alle groentjes, en snijd ze in blokjes.
  3. Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook en fruit ze in olijfolie. Doe de aubergine erbij, voeg eventueel wat olijfolie toe, en bak even aan. Doe de paprika en courgette erbij, en de takjes kruiden. Voeg nu de tomaten toe, en roer de ratatouille voorzichtig. Laat ongeveer 20 minuten zach stoven, tot de tomaten een beetje zijn opgelost. Schep door zodat alle groentes met tomatenpulp zijn omhuld.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Schep de ratatouille in zes schaaltjes, maak een kuiltje in het midden en breek boven elk schaaltje een ei. Bestrooi met wat kaas. Dek de schaaltjes af met hun deksel of aluminiumfolie en zet tien minuten in de oven, zodat de eieren stollen en de kaas smelt.
  6. Haal het deksel of de folie er dan af om de kaas in een paar minuten mooi te laten gratineren.
Uit:Voer voor vrienden, Eva Posthuma de Boer (uitg. Spectrum)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content