Banaansmoothie met kefir en cacao, amandelgranola, granaatappelpitjes en bietenchips

NourishBowlsShoot32283_KW01

AMANDELGRANOLA Verwarm de oven voor tot 140°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt 85 g kokosolie in een pan. Doe 100 g havervlokken, 1 tl gemberpoeder, 1 el bietenpoeder (online verkrijgbaar), 55 g gedroogde blauwe bessen en 55 g grof gehakte amandelen in een mengkom. Roer de gesmolten kokosolie erdoor tot alles met een […]

AMANDELGRANOLA

Verwarm de oven voor tot 140°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt 85 g kokosolie in een pan. Doe 100 g havervlokken, 1 tl gemberpoeder, 1 el bietenpoeder (online verkrijgbaar), 55 g gedroogde blauwe bessen en 55 g grof gehakte amandelen in een mengkom. Roer de gesmolten kokosolie erdoor tot alles met een dun laagje olie is bedekt. Laat op de beklede bakplaat glijden en spreid uit. Bak 50 minuten in de oven; roer een paar keer door zodat de granola niet zwart wordt. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Wil je extra knapperige granola, zet dan de oven uit en laat de granola in de oven afkoelen met de ovendeur open.

BIETENCHIPS

Schrob een rauwe rode biet schoon en snijd die, het liefst met een mandoline, in heel dunne plakjes. Leg ze in een enkele laag op een bakplaat en bak 10 tot 15 minuten in een oven van 180°C, tot ze knapperig zijn. In een luchtdichte trommel blijven ze 2 tot 3 dagen goed.

BANAANSMOOTHIE MET KEFIR & CACAO

Pureer in de blender oe in plakjes gesneden banaan uit de diepvries met 1 el cacao, 1/2 tl matchapoeder (optioneel), een grote handvol spinazie, 1/2 geschilde en in grove stukken gesneden avocado en 100 ml kefir met wat water of kokoswater als dat nodig is om de juiste consistentie te verkrijgen.

SAMENSTELLEN VAN DE KOM

Schenk de smoothie in een kom. Maak af met 3 volle eetlepels granola, wat bietenchips en een lepel granaatappelpitjes.

Uit: Kom in balans met 60 voedzame maaltijden (Uitgeverij Good Cook, 19,95 euro)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content