Tom yum met kip

Naast de traditionele oosterse ingrediënten maak je in deze tom yum met kip ook gebruik van witte Japanse trospaddenstoelen (bunapi-shimeji). Deze paddenstoel blijft na bereiding licht krokant.

Voor 4 personen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 à 3 cm verse galanga (Thaise gember)
  • 1 stengel citroengras
  • 80 cl kippenbouillon
  • 2 à 3 kaffirlimoenblaadjes
  • 2 kippenborstfilets
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 tomaten
  • 1 kleine prei
  • 2 handenvol bunapi-shimeji (witte Japanse trospaddenstoelen)
  • 1 scheut limoensap
  • sojasaus
  • zoetzure chilisaus en korianderblaadjes voor de afwerking
Bereiding
  1. Schil de knoflook en de galanga en snijd in plakjes. Maak het citroengras schoon en snijd in de lengte in tweeën. Breng de kippenbouillon in een pan aan de kook met de knoflook, de galanga, het citroengras en de limoenblaadjes.
  2. Voeg de kipfilets toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal uit de bouillon, laat lichtjes afkoelen en snijd in blokjes.
  3. Zeef de bouillon, giet weer in de pan en breng aan de kook.
  4. Was de puntpaprika’s, halveer en snijd in blokjes.Was de tomaten en snijd in vieren. Ontpit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de prei grondig en snijd in reepjes. Maak de shimeji schoon.
  5. Doe de paprikablokjes in de bouillon en laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg dan de tomaten, de prei, de shimeji en de kip toe. Laat nog enkele minuten koken.
  6. Breng de tom yum met kip op smaak met het limoensap, sojasaus en zoetzure chilisaus. Schep in kommetjes en werk vlak voor het serveren af met korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content