Recepten Recepten Moutabal – Auberginecrème met tahin Recept van Zina Abboud. 'Moutabal, een klassieke dip op de mezzetafel net als bijvoorbeeld hummus, is lekker licht. Ik doe er altijd tahin, citroensap en veel knoflook in. Van mijn moeder heb ik geleerd om er bij het kopen van tahin op te letten dat de pasta een rijke, nootachtige smaak heeft en mooi vloeibaar is.'
Recepten Recepten Musabaha – Zina’s hummus Recept van Zina Abboud. 'Hummus is onmisbaar in de Arabische keuken. Het is een vast item op de mezzetafel, maar wordt ook bij het hoofdgerecht geserveerd. Het smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij falafel fasolia bzeit. De originele Syrische hummus is net wat anders dan de Palestijnse of de Libanese hummus, omdat wij er citroensap aan toevoegen.'
Recepten Recepten Baba ganoush – Auberginesalade Recept van Zina Abboud. 'Baba ganoush is onmisbaar op de mezzetafel. Daarnaast is het ook een heerlijk bijgerecht bij gegrild vlees. In Syrië aten we het bijvoorbeeld altijd als er in de zomer gebarbecued werd. Het dankt zijn naam aan het woord baba, het Arabische woord voor vader. Het verhaal gaat dat er lang geleden een oude pater was die Ganoush heette. Hij gaf les aan studenten en een van hen vond hem zo aardig dat hij een salade voor deze pater maakte. Die salade noemde hij 'baba ganoush'.'
Recepten Recepten Sushi met groenten Sushi rollen doe je met een bamboematje, zo krijg je stevige rolletjes. Test het uit met deze zelfgerolde sushi met groenten.
Recepten Recepten Avocadovelouté met waterkers Een heel bijzonder combinatie van verschillende ingrediënten levert deze overheerlijke avocadovelouté.
Recepten Recepten Ceviche met tequila Maak de ceviche van zeer verse witvisfilets, bijvoorbeeld zeewolf.
Recepten Recepten Bloemkoolvelouté met granaatappel Serveer een smeuïge zachte soep die je pimpt met granaatappelpitten.
Recepten Recepten Courgettesoep met amandelen Dit is een heerlijk recept voor een makkelijke en romige courgettesoep met amandel.
Recepten Recepten Mozzarella met meloen en komkommer Probeer eens een niet zo alledaagse combinatie met mozarella. Je zult aangenaam verrast zijn van de smaak.
Recepten Recepten Eitjes in de oven met ham en brood Hier als hapje, maar kan ook als voorgerecht of lichte lunch.
Recepten Recepten Bladerdeegkoekjes met maanzaad en vissla Hier als hapje, maar kan ook als voorgerecht of lichte lunch.
Recepten Recepten Perfecte pannenkoekjes van Melissa Hemsley Een recept van Melissa Hemsley voor perfecte pannenkoekjes.
Recepten Recepten Paris-Brest Inspired by Roger van Damme Dit is een vereenvoudigd recept voor de Paris-Brest Inspired by Roger van Damme - een versie die voor iedereen makkelijk haalbaar is.
Recepten Recepten Linzencurry met raita van komkommer en hartige granola Line Couvreur van Les Filles in Brussel: 'Dit is een van mijn fetisjrecepten. Dit gerecht staat altijd wel in de een of andere variant op de kaart. De groenten kunnen elk seizoen worden aangepast. Het is simpel, maar door kleine details zoals de hartige granola is het toch onverwacht.'
Recepten Recepten Pompoenwafels Pompoen als ontbijt is misschien niet het eerste waaraan je 's ochtends denkt. Maar deze pompoenwafels zijn het proberen waard! In dit recept gebruik je havermout als vervanging voor tarwebloem. De speculaaskruiden maken er een smaakfeestje van en de kurkuma kleurt de wafels mooi geel. Serveer ze warm met een klontje boter en ahornsiroop.
Recepten Recepten Nicecream Zeg nu zelf: als je kinderen een ijsje mogen als ontbijt, dan kan de dag toch niet meer stuk? Je kunt dit ook eten als vieruurtje, of als dessert. Een topper!
Recepten Recepten Gerookte Oosterscheldepaling met schorseneren en koffiecrumble Een recept van Magalie Verbaet van restaurant Tapta in Antwerpen.
Recepten Recepten Open ravioli van koolrabi met prei en citroenverbena Voor deze open ravioli van koolrabi met prei en citroenverbena - een recept van Laurence en Jonas Haegeman - heb je wel wat tijd en geduld nodig, maar het resultaat zal je tafelgasten verrassen.
Recepten Recepten Krokante salade van schorseneer met zwarte look en Vietnamese peper (Michaël Vrijmoed) INGREDIËNTEN Voor 4 personen
Recepten Recepten Sabich Jij wil je wagen aan sabich, de meest geliefde pitasnack van gastronomische topbestemming Tel Aviv? Schrijver en journalist Jigal Krant deelt in zijn boek TLV. Recepten en verhalen uit Tel Aviv graag zijn authentieke recept.
Recepten Recepten Zuurdesem à la Paul Magnette 'Het heeft heel lang geduurd,' zegt Paul Magnette, 'voordat ik mijn desemrecept had, ook al lijkt het nu doodsimpel.'
Recepten Recepten Plaatbrood à la Paul Magnette Heel wat materiaal vind je bij Ikea, zoals een plastic mengkom of een snijplank met een rand, een grote platte houten lepel en enkele mandjes van riet of met doek bekleed. Maar zeker nuttig is een bakplaat van vuurvast materiaal of lavasteen die mee in de oven kan.
Recepten Recepten Seizoenspizza van Nona Sebastian Dupont, eigenaar van Nona in Brussel: 'We geven een snellere versie van ons pizzadeeg om thuis een seizoenspizza te maken. Wie de trage versie met zuurdesem wil proeven, moet gewoon naar Nona komen.
Recepten Recepten Geglaceerde velouté van schorseneren met tartaar van zeebrasem en olie van witte waterkers Benodigdheden voor 4 personen VOOR DE VELOUTÉ:
Recepten Recepten Vlaamse biologische wintergroentesoep GRAANMARKT 13: 'Het recept voor de soep is er eentje dat kinderen makkelijk thuis kunnen klaarmaken. Je kunt elk seizoen variëren met groenten van het moment. En natuurlijk deel ik ook mijn recept voor de fluoroze radijsjes, dé hit onder kinderen.'
Recepten Recepten Zuurdesemtoast met huisgemaakte tarama en mosterdblad Sail & Anchor: 'Deze toast met tarama is een typisch voorgerecht bij onze Sunday roast. Het is een gerechtje dat tussen ontbijt en lunch zweeft: de perfecte hartige start.'
Recepten Recepten Gefrituurde artisjok met geroosterde-knoflookaioli Verras je gasten met deze hap van gefrituurde artisjok die je serveert met knoflookaioli en citroenpartjes. Gemakkelijk en lekker, klaar in een uurtje.
Recepten Recepten Friet voor luie mensen Het duurt iets langer dan een zak diepvriesfrieten leegschudden in je frituurketel maar vast minder lang dan langs de frituur lopen: friet voor luie mensen.
Recepten Recepten Oosterse kabeljauw met snijbonen Kabeljauw bevat veel gemakkelijk verteerbare eiwitten en omega 3-vetzuren, hoewel het geen vette vis is. Deze vis is bovendien rijk aan vitamine D en selenium.
Recepten Recepten Saag aloo Dan Toombs, 'the curry guy', maakt deze populaire vegetarische curry op twee verschillende manieren, afhankelijk van zijn stemming. 'Je kunt de spinazie en de chilipepers met wat specerijenbouillon of water pureren tot een gladde spinaziepuree. Je kunt het ook met geblancheerde, grofgehakte babybladspinazie maken zoals hier staat afgebeeld. Ik gebruik voor dit recept graag kokosolie, wat tegenwoordig overal verkrijgbaar is. Het voegt een lekker nootachtige smaak toe aan de curry.'
Recepten Recepten Risotto met artisjokken en garnalen Een risotto bereiden vraag wat tijd en extra aandacht, maar deze versie met artisjokken en garnalen is beslist de moeite waard.
Recepten Recepten Lolly’s met drie chocoladesoorten Een recept van Laure Genonceaux, de Chaudfontaine Lady Chef of the Year.
Recepten Recepten Cheesecake met rode bieten Een recept van Laure Genonceaux, de Chaudfontaine Lady Chef of the Year.
Recepten Recepten Verrines: knolselder met grijze garnalen Een recept van Laure Genonceaux, de Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2017.
Recepten Recepten Welsh lamsvlees in bladerdeeg Een recept van Laure Genonceaux, de Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2017.
Recepten Recepten Adobo van wilde zeebaars Glen Ramaekers, chef en eigenaar van Humphrey in Brussel: 'Adobo is een zoute en zure stoofpot die vaak met varkensvlees of kip wordt gemaakt. Mijn versie is er eentje met zeebaars, zoete aardappel en krulkool, afgewerkt met kokos.'
Recepten Recepten Adobo van wilde zeebaars Adobo is een zoute en zure stoofpot die vaak met varkensvlees of kip wordt gemaakt. Dit is er eentje met zeebaars, zoete aardappel en boerenkool, afgewerkt met kokos.
Recepten Recepten Gâteau breton Deze droge en licht zoute cake is een Bretonse specialiteit. De boekweit geeft wat extra diepte en het zout tilt alles op. Lekker met een dot geklopte room en wat vers fruit of confituur. Luchtdicht bewaard blijft deze Gâteau breton een paar dagen goed.