Bosbessenpannenkoekjes

Lynn De Merlier: “Mijn favoriete extra’s bij deze lekkere bosbessenpannenkoekjes zijn gehakte nootjes, honing en geraspte kokos. Zeker eens proberen!”

Voor 4 personen
  • 175 gram volkoren speltmeel
  • 25 gram amandelmeel
  • een snuifje zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 300 milliliter amandel- of rijstmelk
  • 2 eieren
  • 150 gram bosbessen
  • kokosolie
Bereiding
  1. Meng het speltmeel, amandelmeel, zout en bakpoeder door elkaar. Voeg de helft van de melk toe en roer goed, tot alle klonters weg zijn. Doe de eieren erbij en mix.
  2. Voeg geleidelijk de rest van de melk toe en roer tot je een mooi glad beslag krijgt. Roer de blauwe bessen door het beslag. Verhit een beetje kokosolie in een pan en schep er met een soeplepel drie hoopjes beslag in. Bak de pannenkoekjes telkens goudbruin aan twee kanten.
Tips
  • Deze pannenkoekjes zijn heerlijk als ze uit de pan komen, maar je kunt ze ook invriezen. Maak dus gerust een dubbele portie voor een ochtend waarop je minder tijd hebt. Gewoon uit de diepvries halen en even in de pan opwarmen op een laag vuurtje.
  • Ik kies meestal speltmeel, maar je kunt ook verschillende soorten meel – zoals rijstmeel of boekweitmeel – combineren. Zo kun je gaan voor een volledig glutenvrije versie van deze pannenkoeken.
  • Bosbessen verbeteren je darmflora en spijsvertering, want ze bevatten stoffen zoals myrtilline, die slechte bacteriën bestrijden.
Uit:Goesting in gezondheid, Lynn De Merlier (M-Books)
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content