
Bloemkoolvelouté met granaatappel
18-04-2018, 14:56
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:41
Serveer een smeuïge zachte soep die je pimpt met granaatappelpitten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 mooie bloemkool, 1 el boter, 15 cl room, 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat, 1/2 granaatappel, truffelolie voor de afwerking
Bereiding
- Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Kook 15 à 20 minuten in kokend gezouten water. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Pureer de bloemkool met 50 cl kookvocht.
- Roer de boter en de room door de soep. Breng al roerend aan de kook en haal de bloemkoolvelouté van het vuur. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
- Haal de pitten uit de granaatappel. Schep de bloemkoolvelouté in koppen, druppel er wat truffelolie over en werk af met de granaatappelpitten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier