Koolrabisandwiches

Voor 4 personen
  • 2 grote koolrabi’s
  • 1 handvol waterkers
  • 2 handenvol peterselieblaadjes
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 10 cl room
  • 50 g yoghurt,
  • 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat
  • 1/2 tl geraspte citroenschil
  • 16 sneden witbrood
  • enkele blaadjes waterkers voor de afwerking
Bereiding
  1. Was de koolrabi’s en kook 10 minuten in een snelkookpan. Laat afkoelen, schil en snij in zestien plakjes van 1 cm dik.
  2. Spoel de kruiden en dep droog. Mix fijn met de room en de yoghurt. Breng op smaak met de nootmuskaat, de geraspte citroenschil, peper en zout.
  3. Steek rondjes van 8 à 10 cm diameter uit de koolrabi en het witbrood met behulp van een rondjessteker. Bouw de sandwiches op met de koolrabi, het brood en de kruidenroom.
  4. Steek een houten prikker in het midden, zodat de sandwiches niet uit elkaar vallen. Werk de koolrabisandwiches vlak voor het serveren af met blaadjes waterkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content