Radijs, warm gepekeld, koud geserveerd

Voor 4 personen
  • 2 bosjes radijzen
  • 150 g suiker
  • 3,5 dl water
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 30 g zout
  • 5 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels.
Afwerking
  • 6 radijzen
  • fleur de sel
Bereiding
  1. Was de radijzen en snij het loof weg, maar laat een stukje zitten. Snij ze van loof naar wortel in tweeën en doe ze in gesteriliseerde bokalen.
  2. Doe de suiker in een pan met 1 eetlepel water en laat karamelliseren. Blus met de rest van het water en de azijn. Doe er zout, jeneverbessen, laurier en kruidnagels bij. Giet de warme pekel over de radijzen. Sluit de bokalen en laat minstens een week rusten.
  3. Serveren: snij rauwe radijzen heel fijn met de mandoline. Serveer ze met de gepekelde radijzen en werk af met een snuif fleur de sel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content