Eitjes in de oven met ham en brood

Hier als hapje, maar deze eitjes in de oven met ham en brood kunnen even goed geserveerd worden als voorgerecht, ontbijt of lichte lunch.

Voor 4 personen
  • 120 g peultjes
  • 1 lente-ui
  • 100 g ham
  • 100 g parmezaan
  • 4 el room
  • 4 grote eieren
  • plukjes dille voor de afwerking
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de peultjes schoon en blancheer 1 à 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en snij in stukken.
  2. Snij de lente-ui in ringetjes en de ham in blokjes. Rasp de parmezaan.
  3. Verdeel de peultjes, de lente-ui en de ham over vier ramequins. Lepel er de room over en strooi er de helft van de geraspte parmezaan over. Breek de eieren in de ramequins en kruid met peper en zout.
  4. Zet de ramequins in een diepe bakplaat en giet er 2 cm water in. Bak de eitjes 10 à 15 minuten in de oven tot ze gestold zijn. Bestrooi met de rest van de geraspte parmezaan en werk af met plukjes dille. Serveer met grissini of brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content