Tapenade van zwarte olijven Ingrediënten 300 g zwarte olijven met pit20 g kappertjes1 gemarineerde ansjovisfilet1 teentje knoflook8 cl olijfolie2 eetlepels citroensap1 snufje oregano Bereiding 1. Ontpit de olijven, laat de kappertjes goed uitlekken, doe alle ingrediënten in de kom van de keukenrobot en mix.
Loaded fries: de nieuwe frieten serveer je niet met ketchup Loaded fries zijn een combinatie van frieten met een verrassende topping en meestal met kaas. De combinaties zijn eindeloos en de toppings worden steeds luxueuzer.
Recepten Recepten Loaded fries met bacon en cheddar Wie is er geen cheese lover? Wie houdt er niet van een krokant stukje spek? En dit in combinatie met vers gebakken frietjes. Genieten maar: loaded fries met bacon en cheddar.
Vegetarische tajine met knolgroenten en dadels Een warme vegetarische tajine voor herfstige dagen. Serveer de bulgur met pastinaak, koolraap, aardappel en aardpeer in bouillon, bestrooi met amandelschilfers en geef er dadels bij.
Linzencurry met gebakken rijst Deze vegan linzencurry maak je in een handomdraai. Een makkelijk recept voor een goed vullend gerecht.
Shepherd's pie met pulled jackfruit en paddenstoelen Jackfruit is een vrucht die door zijn draderige structuur wat lijkt op vlees. Ze is erg populair bij vegetariërs en veganisten. Jackfruit wordt meestal verkocht in blik.
Pittige linzenpies met zoete aardappel Met bladerdeeg bereid je deze heerlijke vegetarische pies, gevuld met onder meer kruidige linzen en zoete aadappel. Serveer warm uit de oven.
Tom kha soep met oesterzwammen Thom kha is een zeer popluaire Thaise soep op basis van kokosmelk, kip en citroengras. In deze vegetarische versie wordt de traditionele kip vervangen door oesterzwammen. De gember en het citroengras geven veel smaak aan de soep.
Vietnamese broodjes met tofoe Oosters en vegetarisch, dat zijn de troeven die dit heerlijke broodje tot een topper maken.
Misosoep met zwarte sesamzaadjes Een traditionale Japanse soep op basis van bouillon en misopasta. In deze versie voeg je gedroogde wakamé, courgette en wortelen toe en verkrijg je een gezond soepje boordevol smaak.
Recepten Recepten Hummus van butternut met pompoenpitten en maanzaad Lekker met wat rauwe groenten of op goed brood.
Cheesecake Een zachte, zoete taart met een heerlijk krokante bodem van zanddeeg. Wie kan hieraan weerstaan?
Zalmhaas met Luikse Stroop en blini's Een recept uit het hartverwarmende valentijnsmenu van chocolatier Eugénie Gillot.
Café gourmand: appelroosjes met praliné Een recept uit het hartverwarmende valentijnsmenu van chocolatier Eugénie Gillot.
Café gourmand: verrines met mascarpone-praliné en mandarine-appelen Een recept uit het hartverwarmende valentijnsmenu van chocolatier Eugénie Gillot.
Hoofdgerecht: gebraden parelhoen met een keur van wortelen en citroen-gembersaus Een recept uit het hartverwarmende valentijnsmenu van chocolatier Eugénie Gillot.
Schiacciata met aardappelen, radicchio en champignons Maak zelf dit lekker dik Italiaans brood met aardappelen, champignons en radicchio. Radiccho of roodlof is een groente met een bittere smaak. Deze vegetarische hap zal ook vleeseters kunnen bekoren.
Hartige ontbijtmuffins met spek, kaas en tomaat Neem een goede start van de dag. Deze hartige muffins met spek, parmezaan, geitenkaas en gedroogde tomaten zijn de ideale opkikker.
Focaccia met rode ui Focaccia is een soort platbrood afkomstig uit het noorden van Italië. De bodem is min of meer vergelijkbaar met die van een pizza. Het is helemaal niet zo moeilijk om zelf een lekker luchtige focaccia te maken.
Marokkaanse broodvlecht met specerijen Deze mooie broodvlecht met specerijen eet je bij voorkeur lauw. Serveer er eventueel boter bij die op smaak gebracht is met harissa.
Scones met lemon curd Voor een echte Britse high tea maak je toch gewoon zelf je scones. Serveer ze met een lemon curd, een frisse topping op basis van citroen.
Briochevlecht met amandel en citroen Met een beetje handigheid maak je een mooie vlecht van het briochedeeg. Luchtig gebakken en bestrooid met amandelschilfers is dit een lekkere hap voor jong en oud.
Bananenbrood met chocolade en sesamzaadjes Is het een stukje cake of een snede brood? Het is alleszins de perfecte snack op basis van amandelmeel, bananen, chocolade en sesamzaadjes.
Jam donuts Dit hapje is niet alleen voor kinderen lekker. Maak zelf deegballetjes die je in de frituurpan bakt en nadien bestrijkt met jam. En de poedersuiker mag natuurlijk niet ontbreken.
Briocheschotel met kaneel en karamel Zo'n briocheschotel is lekker, makkelijk en perfect als aanvulling van bijvoorbeeld een lunch. Je moet wel even de tijd nemen om het deeg te laten rijzen. Maar het eindresultaat ziet er prachtig uit.
Snijbietrolletjes met champignon-bosbessenvulling en snijbietfrieten Met deze smaakvolle combinatie van paddenstoelen, bosbessen en snijbiet serveer je een perfecte vegetarische maaltijd. Ook vleeseters zullen dit weten te waarderen.
Koude saffraanessence met avocadoroom en wilde zuring Wilde zuring is niet altijd makkelijk te krijgen, behalve door hem in het wild te plukken of een paar planten in je eigen kruidenbak te zetten. Vervang hem eventueel door eender welk vers groen kruid met blaadjes.
Mokka panna cotta met witte-chocoladeschilfers Dit ideale dessertje op je feestmenu kun je gemakkelijk van tevoren maken en smaakt heerlijk met wittechocoladeschilfers op.
Geroosterde hazenrug met wortelen en kweeperen Voor een feestelijke maaltijd is hazenrug een dankbaar, mooi en smakelijk stukje vlees. Serveer het wild met gekaramelliseerde miniworteltjes en kweepeer, een vergeten vrucht die tegenwoordig overal aan populariteit wint.
Eendenbouillon met uienravioli Dit gerecht vergt wat handigheid en geduld, maar je zult tevreden zijn met het resultaat. Net zoals je gasten.
Gesmoord lottegebraad met vulling van kruiden en amandelen Een heerlijk stukje zeeduivel op een sausje met verse kruiden en bestrooid met geroosterde amandelen. Met dit recept maak je het gerecht in een handomdraai. Succes gegarandeerd.
Avocado-mangotartaar met kruidenkrab Een mooi laagjesgerecht van avocado, mango en krabvlees bereid met verse kruiden. Atrractief en lekker als voorgerecht.
Vegan chocomousse voor snoepers Met zijden tofoe maak je een heerlijk romige chocomousse, waar geen likje room noch een ei aan te pas komt. Zorg dat je zeker deze tofoe koopt: hij is - zoals de naam doet vermoeden - zijdezacht en laat zich perfect glad mixen tot een mousse. De smaak van de tofoe wordt volledig overgenomen door de chocolade, vrees dus niet voor gekke smaakjes: dit is de real deal.
Gebakken room met pompelmoes en pistache Deze elegante potjes gebakken room smaken subtiel naar rozemarijn. Met wat partjes frisse pompelmoes erop krijg je een romig maar licht dessertje waardoor je niet met een zwaar gevoel van tafel gaat.
Paddenstoelensoep met boekweit, miso en citroen Als voorgerecht scoor je met een aards soepje met boekweit, miso en paddenstoelen, opgefrist met citroenzeste. Dit soepje is voedend, verwarmend en barst van de umami met bruingebakken paddenstoelen en krachtige miso.
Gebakken makreel met warm gepekelde groenten De winterse groenten in dit gerecht worden zoetzuur en kruidig omdat je ze kookt in een warme pekel. Het frisse zuur snijdt mooi door het vette van de krokant gebakken makreel.
Winterse salade met witloof, mandarijn, gerookte ui en blauwe kaas Fris en knapperig kraakt deze witloofsalade tussen de tanden. De ui stoppen we in een barbecue met deksel zodat hij langzaam gaart en een rokerig smaakje krijgt. We serveren de salade lekker oldskool in een blaadje witloof, zodat het een handig hapje is om zonder bestek te serveren.
Warme appelcider met nootmuskaat, vanille, kruidnagel, zwarte peper en laurier Bij een buitenfeestje hoort een aperitief waar je je handen aan kunt warmen. Deze elegante kruidige cider krijgt warmte door de vanille en door de frisse toetsen van de laurier. De zwarte peper geeft de pit die je nodig hebt om de kou te trotseren. Maak een alcoholvrije variant door de cider te vervangen door appelsap.
Hertenbiefstuk met knolselderijmousseline en geroosterde bieten Hertenbiefstuk is een klassieker die vooral populair is in de winter. Daarom serveren we de biefstukjes ook met seizoensgroenten, hier met een variatie van bieten en knolselderij.
Gyoza met shiitake en chili-sesamdip Een Japans recept uit Stedenlust, een kijk- en kookboek met 44 gerechten uit dertig steden van Time to momo.
Recepten Recepten Sint-jakobsmosselen met knoflook en citroen Een Venetiaans recept uit Stedenlust, een kijk- en kookboek met 44 gerechten uit dertig steden van Time to momo.
Bowl met spicy kikkererwten, geroosterde bloemkool, venkelsla en labneh Een Londens recept uit Stedenlust, een kijk- en kookboek met 44 gerechten uit dertig steden van Time to momo.
De enige echte Missoni budino Een recept uit The Missoni Family Cookbook. 'Deze pudding wordt altijd geserveerd op tante Teresa's verjaardag in Sardinië.'