De enige echte Missoni budino

  • Moeilijkheid

Een recept uit The Missoni Family Cookbook. ‘Deze pudding wordt altijd geserveerd op tante Teresa’s verjaardag in Sardinië.’

  • 300 g kristalsuiker
  • 250 g 00-bloem
  • 1 liter volle melk
  • 250 g pure chocolade, klein gehakt
  • 200 g ongezouten boter
  • slagroom, om te serveren

Bereiding

1. Meng de suiker en de bloem in een kom.

2. Giet de melk in een andere kom en voeg daar kloppend het suiker-en-bloemmengsel aan toe.

3. Giet dit mengsel door een fijne zeef in een pan op een laag vuur. Verhoog de temperatuur een beetje en laat de chocolade en de boter erin smelten. Verlaag het vuur en laat alles 3 minuten zachtjes koken. Verhoog dan de temperatuur weer en kook al roerend tot het mengsel 100 °C haalt en indikt. Verlaag het vuur opnieuw en laat nog 7 minuten zachtjes koken. Haal de pan dan van het vuur.

4. Giet nu de warme pudding in een vooraf goed gekoelde tulbandvorm met antiaanbaklaag en laat alles afkoelen.

5. Is de pudding op kamertemperatuur, span dan huishoudfolie over de vorm en zet alles twee uur in de koelkast.

6. Om te serveren leg je een grote schaal op de vorm en draai je alles voorzichtig om. De budino zou uit de vorm moeten glijden. Doet die dat niet spontaan, doop de vorm dan 5 tot 10 seconden in warm water en probeer opnieuw.

7. Serveer koud met opgeklopte slagroom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content