Oesters in een court-bouillon

© iStock
  • Moeilijkheid

Een recept van Alexis Louvencourt – Le Bain des Dames, Brussel.

6 holle oesters, nr. 3

1 granny smith, in brunoise

1 kl mierikswortelpasta

1 el vloeibare room

1 takje kervel

Bereidingswijze

1. Haal de oesters uit de schelp en vang het vocht op in een kommetje. Bewaar de schelpen.

2. Verhit het vocht van de oesters in een steelpannetje. Voeg eventueel wat mineraalwater toe als je te weinig vocht hebt. Verhit tot om en bij de 80°C, maar laat niet koken.

3. Dompel de oesters gedurende een dertigtal seconden in het hete vocht en dep ze vervolgens voorzichtig droog met keukenpapier. Laat afkoelen.

4. Meng in een klein kommetje de mierikswortelpasta met de room. Leg elke oester opnieuw in haar schelp en doe er wat van het mengsel op. Serveer met een lepeltje appelbrunoise en enkele blaadjes kervel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content