Snijbietrolletjes met champignon-bosbessenvulling en snijbietfrieten

© Isopix
  • Moeilijkheid

Met deze smaakvolle combinatie van paddenstoelen, bosbessen en snijbiet serveer je een perfecte vegetarische maaltijd. Ook vleeseters zullen dit weten te waarderen.

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 250 g gemengde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons…)
  • 2 el bosbessen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml melk
  • 250 g oudbakken brood, in blokjes
  • 1 snuifje geraspte citroenzeste
  • nootmuskaat
  • 1 kl eekhoorntjesbroodpoeder
  • 3 eieren
  • 12 grote snijbietbladeren
  • 1 à 2 el bloem
  • 120 g paneermeel
  • rozemarijn
  • cranberry’s
  • frituurolie
  • 1 à 2 el koolzaadolie
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon en hak ze grof. Was de bosbessen en laat ze uitlekken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  2. Warm de melk op en giet over de blokjes brood. Verhit de koolzaadolie en bak de paddenstoelen. Voeg de uien en de knoflook toe en laat ze even meebakken. Meng ze met het brood, kruid met peper en zout en voeg de citroenzeste, geraspte nootmuskaat en het eekhoorntjesbroodpoeder toe. Voeg een ei en de bosbessen toe en kneed tot een soepele massa. Breng indien nodig verder op smaak.
  3. Snijd de dikke nerven en stelen van de snijbietbladeren weg, was ze, laat ze uitlekken en leg ze opzij. Blancheer de bladeren ongeveer 30 seconden in kokend water en spoel ze meteen in ijswater. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Leg de snijbietbladeren open op het werkvlak, apart of per twee als ze kleiner zijn. Schep er telkens 1 eetlepel vulling op. Rol het blad op en zet de rolletjes vast met keukentouw.
  5. Snijd de nerven en stelen in staafjes. Klop de resterende eieren los met wat zout. Giet de bloem in een bord en het paneermeel in een tweede bord.
  6. Rol de staafjes snijbiet eerst door de bloem, dompel ze dan in het ei en paneer ze tot slot in het paneermeel.
  7. Verwarm de oven voor op 80 °C. Verhit de frituurolie tot ongeveer 170 °C en frituur de staafjes goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Verdeel ze over een bakplaat en houd ze warm in de oven. Verdeel plukjes rozemarijn over de rolletjes en stoom ze ongeveer 10 minuten.
  9. Dresseer de rolletjes en de frieten op de borden. Hak de cranberry’s grof, decoreer er de rolletjes mee en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content