Bowl met spicy kikkererwten, geroosterde bloemkool, venkelsla en labneh

  • Moeilijkheid

Een Londens recept uit Stedenlust, een kijk- en kookboek met 44 gerechten uit dertig steden van Time to momo.

Voor 4 personen

  • 8 el olijfolie
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tenen knoflook, fijngeraspt of uitgeperst
  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 500 g zoete aardappel, geschild en in stukken
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 350 g labneh (of Griekse yoghurt)
  • geraspte zeste van 1 citroen en 3 el citroensap
  • 1 middelgrote venkel
  • 1 el za’atar om te strooien
  • een flinke hand verse kruiden, zoals munt, koriander, takjes waterkers, venkelgroen
  • Libanees platbrood voor erbij
  • Extra: mandoline of groenteschaaf

Bereiding

1. Verwarm de oven tot 200 °C. Meng in een kommetje de olie met de specerijen, knoflook en wat zout. Verdeel de bloemkoolroosjes, zoete aardappel en kikkererwten over een grote bakplaat en meng er het specerijenmengsel door. Schuif de bakplaat in de oven en laat ca. 30 minuten roosteren of tot de groenten gaar en hier en daar bruin zijn en de kikkererwten knapperig.

2. Meng intussen in een kom de labneh (of de Griekse yoghurt) met de citroenzeste en wat zout naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.

3. Snijd de venkel doormidden en schaaf de venkel in flinterdunne plakjes op de mandoline of met een groenteschaaf. Leg in een kom en meng er het citroensap en wat zout door.

4. Verdeel als de groenten gaar zijn de labneh over vier kommen. Schep er het geroosterde groentemengsel bij en schep er vervolgens de venkel op. Bestrooi met za’atar en verse kruiden. Serveer met Libanees platbrood.

(Kim, Time to momo-local in Londen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content