Tom kha soep met oesterzwammen

© Isopix
  • Moeilijkheid

Ingrediënten

Voor 4 personen

300 g oesterzwammen, 120 g groene boontjes, 1 handvol korianderblaadjes, 3 cm verse gember (of galangal), 2 rode pepertjes, 2 gele pepertjes, 1 stengel citroengras, 500 ml kokosmelk, 3 limoenbladeren, 4 el bleke sojasaus, sap van 1 limoen, palmsuiker, zout

Bereiding

  1. Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in stukken. Was de boontjes, maak ze schoon en snij ze in twee of drie korte stukken. Was en droog de koriander, pluk de blaadjes van de steeltjes en leg ze opzij. Schil de gember en hak hem fijn. Was de pepertjes en snij ze in ringen. Was het citroengras, verwijder de harde buitenste bladeren en snij de rest in grove stukken. Kneus ze met de achterkant van een breed mes.
  2. Schep de vaste stof van de kokosmelk, doe ze in de wok en laat op een laag vuur 3 minuten verwarmen. Voeg de gember, de stukjes citroengras, de limoenbladeren en de helft van de pepertjes toe.
  3. Giet er de vloeibare kokosmelk over en breng aan de kook. Voeg ongeveer 500 ml water toe, giet er de sojasaus bij en breng opnieuw aan de kook. Voeg dan de oesterzwammen en de boontjes toe en laat 7 à 8 minuten sudderen; schep af en toe om.
  4. Verwijder de stukjes citroengras en de limoenbladeren. Breng de soep op smaak met limoensap, 1 à 2 snuifjes palmsuiker en zout.
  5. Verdeel de soep over kommen en werk af met de rest van de ringetjes peper en de korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content