Linzencurry met gebakken rijst

© Isopix

Deze vegan linzencurry maak je in een handomdraai. Een makkelijk recept voor een goed vullend gerecht.

Voor 4 personen
  • 1,5 l groentebouillon
  • 200 g linzen
  • 2 uien
  • 1,5 el kokosolie
  • 1 el gele currypasta
  • 40 cl kokosmelk
  • 40 cl gefermenteerde melk
  • 200 g basmatirijst
  • 1 bosje koriander
  • versgemalen peper en zout
Bereiding
  1. Breng de bouillon aan de kook, giet er de linzen in en laat 35 à 40 minuten (afhankelijk van de soort, lees de aanwijzingen op de verpakking) koken. Ze moeten nog niet volledig gaar zijn. Giet af en laat uitlekken. Pel en snipper de uien.
  2. Verhit 1/2 eetlepel kokosolie in een kookpan en fruit de uien glazig. Voeg de currypasta toe, meng goed en giet er dan de linzen en de kokosmelk bij. Laat op een hoog vuur 5 à 10 minuten koken zodat de smaken intenser worden en het mengsel inkookt.
  3. Kook tegelijk de rijst in de rijstkoker of een kookpan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet indien nodig af.
  4. Verhit de rest van de kokosolie in een wok en bak de rijst op een hoog vuur. Kruid royaal met peper. Pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn.
  5. Serveer de linzencurry met de gebakken rijst, nappeer met de gefermenteerde melk en bestrooi met de koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content