'Seks beperken tot penetratie is jammer voor jouw en mijn orgasme'

'Seks beperken tot penetratie is jammer voor jouw en mijn orgasme'

Nathalie Le Blanc - Wat is seks eigenlijk? En wanneer ben je klaar met seks? Woordenboeken bieden weinig hulp, stelt redactrice Nathalie Le Blanc. 'Seks omschrijft de Dikke Van Dale ietwat omfloerst als 'seksuele omgang', maar van dat begrip volgt geen definitie.'

Beter dan Ibiza: aanmeren in Formentera

Beter dan Ibiza: aanmeren in Formentera

Op minder dan een uur varen van Ibiza ligt het kleinste eiland van de Balearen: Formentera. Er is zelfs geen vliegveld. Dit is dé plek voor rustzoekers en liefhebbers van natuur en hippiemarktjes.

De Hermès-koers: tweedehands luxehandtassen als belegging

De Hermès-koers: tweedehands luxehandtassen als belegging

Katrien Huysentruyt - Een economische waarheid om vrolijk van te worden: zeldzame en dure handtassen zijn de voorbije jaren een goede belegging gebleken. Niet elke tas is een potentiële goudmijn, maar het hoeft ook niet altijd een Kelly of Birkin te zijn.

Hoe Antwerpen de 'koffiehoofdstad' van Europa werd

Hoe Antwerpen de 'koffiehoofdstad' van Europa werd

Met zo'n 250.000 ton koffie die jaarlijks door de haven van Antwerpen passeert, kan je Antwerpen gerust de koffiehoofdstad van Europa noemen, vertelt Beroepsantwerpenaar en stadsgids Tanguy Ottomer. Welke rol speelde het zwarte goud doorheen de jaren in Europa?

Chef Geert Van Hecke over zijn mentor Alain Chapel: 'Kaviaar kwam zijn keuken niet binnen'

Chef Geert Van Hecke over zijn mentor Alain Chapel: 'Kaviaar kwam zijn keuken niet binnen'

Geert Van Hecke werd in zijn restaurant De Karmeliet de eerste driesterrenchef van Vlaanderen. Na 33 jaar sloot hij in 2016 zijn sterrenzaak. Nu staat hij een paar huizen verder achter de potten van het kleinschaligere Zet'joe. De sterren kan hij niet ontlopen, want een jaar na de opening kreeg hij er al eentje toebedeeld.

Is blauw licht de nieuwe vijand van je huid?

Is blauw licht de nieuwe vijand van je huid?

Franciska Bosmans - Rimpels en pigmentvlekken krijgen van overdadig veel selfies nemen, Instagrammen en Netflix kijken: volgens de cosmeticawereld doet blauw licht onze huid versneld verouderen. Maar is dat wel zo?

De toekomst van ons eten: 'Binnenkort vriesdrogen we allemaal zelf onze voeding'

De toekomst van ons eten: 'Binnenkort vriesdrogen we allemaal zelf onze voeding'

Maxime Willems staat aan het hoofd van testkeuken Proef! waar hij experimenteert met hightech apparatuur zoals een mixer met geluidsgolven of een ronddraaiende destillatiekolom. Maximes achtergrond als doctor in de biologie smelt in dit laboratorium samen met zijn passie voor koken.

De chemie van het koken: het geheim van zout, vet, zuur en hitte

De chemie van het koken: het geheim van zout, vet, zuur en hitte

Nathalie Le Blanc - Koken is uiteraard een kunst, maar eigenlijk ook scheikunde. Daarom kun je volgens de Amerikaanse chef en auteur Samin Nosrat een veel betere kok worden als je de vier basiselementen leert kennen die ervoor zorgen dat wat we eten ook echt lekker is.