U krijgt als Knack-abonnee ook toegang tot de +zones van Knack en Knack Focus.

Dankzij de New Deal van Knack krijgt u ook toegang tot de +zones van Trends, Sport/Voetbalmagazine, LeVif/L\Express, Trends-Tendances, Sport/Footmagazine.

Het is geen mooi woord, wrok. En die warm gehouden woede is ook geen aangenaam gevoel. Maar soms gebeuren er dingen, banaal of belangrijk, die je nooit vergeet, en misschien ook nooit vergeeft.

Hoewel de winkels weer open zijn, blijft onlineshoppen de oplossing om de social distancing te respecteren. In een open brief riepen 26 Belgische CEO's eerder op om lokale handelaars te steunen. Dat kan via allerlei platformen.

Rwanda en Oeganda worden de parels van Afrika genoemd. Wij lieten het safaritoerisme links liggen en besloten de duizend heuvels met de fiets te trotseren. Weg van de gepantserde 4x4's, maar in het tempo van onze benen en met de zon op ons gezicht. Het werd de reis van ons leven.

Dertig procent van alle bomen op aarde staat in de zogenaamde boreale zone, een cirkel die zich uitstrekt over Europa, Azië en Noord-Amerika. De Nederlandse fotograaf Jeroen Toirkens maakte acht reizen door de oerbossen en bundelt de beelden straks in het boek Borealis. Een gesprek over een avontuur tussen woud en hout.

Wat smaakt er beter na een boswandeling dan een portie kaas met mosterd? Of een bosbiertje? Een verwenkoffie met advocaat? Omgeven door de bomen krijgt dat pintje plots meer punch. Zeven Belgische bosbars waar de dennen geuren, spechten timmeren en reeën ritselen.

Jelle Veyt (34) is kinesist en woont in Gent. Hij beklimt sinds 2013 de hoogste bergtop van elk continent en reist er telkens op eigen kracht naartoe. Na de Elbroes, de Mount Everest, de Carstenszpiramide, 38.000 kilometer fietsen en 4000 kilometer roeien, was hij dit voorjaar op weg naar de Kilimanjaro, tot het coronavirus hem dwong om terug te keren.

Nu iedereen in zijn kot blijft, gaan wij kijken wat mensen zoal doen om het daar draaglijker te maken, voor zichzelf en voor anderen. Deze week: Sara (35) en Aäron (38), die na een geannuleerde skivakantie besloten om met hun kroost te kamperen in eigen tuin. Een tent is ook waar hun verhaal ooit begon.