U krijgt als Knack-abonnee ook toegang tot de +zones van Knack en Knack Focus.

Dankzij de New Deal van Knack krijgt u ook toegang tot de +zones van Trends, Sport/Voetbalmagazine, LeVif/L\Express, Trends-Tendances, Sport/Footmagazine.

Kleurrijk Oezbekistan: een verborgen parel herrijst uit haar as

Het achtervoegsel -stan zette jarenlang een serieuze rem op de toeristische groei in Centraal-Azië. Maar de regio lijkt nu ontketend, met Oezbekistan voorop. Het ooit zo gesloten land herrijst als een kleurrijke feniks uit grauwe sovjetas en smoezelig woestijnstof.

'We hebben dikwijls de slappe lach voor we in slaap vallen'

Als er één plaats is waar we onszelf zijn, is het in bed. Knack Weekend trekt van slaapkamer naar slaapkamer voor een eerlijk gesprek. Deze week: Olivia (47), massagetherapeute, en Filip (63), designer. Dankzij hun carpe diem-filosofie springen ze moeiteloos over hun leeftijdsverschil heen.

Geweten met vlechtjes: Greta Thunberg is Mens van het Jaar

'Twee vlechtjes en een pertinente blik, dat is Greta Thunberg. Haar mondhoeken omhoog of omlaag. Ieder kind kan haar tekenen.' Maar niemand schildert zo'n mooi portret van het meisje dat de wereld wil redden als schrijver Oscar van den Boogaard.

'Het Greta-effect valt niet te ontkennen'

'Het is indrukwekkend hoe Greta iedereen, van journalisten tot wereldleiders, van repliek dient', schrijft Knack Weekend-hoofdredactrice Ruth Goossens. 'Dat roept naast sympathie ook veel weerstand op.'

'Als mensen niet uit je boek koken, heb je gefaald'

26 kookboeken, 100 magazines, een paar tv-reeksen en een eigen kooklijn, de Australische Donna Hay is een van de 'grote merken' van de culinaire wereld. Ze was onlangs in België om haar twee nieuwe boeken, Kerst en Week Light, voor te stellen.