Recepten Recepten Schelvis met venkel, lamsoor en groene curry Als geen ander heeft chef Bart Desmidt van Restaurant Bartholomeus een fris gerecht met schelvis gecreëerd. De zoete venkel, de zilte lamsoor en de pittige curry vullen elkaar perfect aan.
Recepten Recepten Schelvis met mosselen en crème van sla Zoek je een alternatief voor kabeljauw? Dan is schelvis een prima keuze. Dit gerecht van chef Michaël Vrijmoed van Restaurant Vrijmoed zorgt voor een aangename kennismaking met de vis van bij ons.
7 typisch Cubaanse cocktails en hun traditionele recepten Cubanen zijn erg chauvinistisch over hun rum en cocktails. Als ze er een maken, doen ze dat dan ook volgens de regels van de kunst. Wij trokken naar het eiland en namen terug mee naar huis: de enige echte originele recepten van verschillende lokale klassiekers.
Recepten Recepten Hutsepot met zeeduivel en nootmuskaatroom Werken met de vangst van onze Belgische vissers? Kies dan eens voor zeeduivel en probeer deze combinatie met hutsepot.
Recepten Recepten Zeeduivel op hazelnoten gebakken, butternutpuree, bospaddenstoelen en linzen Werken met vis van onze Belgische vissers? Kies dan eens voor zeeduivel en probeer dit recept van kok Stijn Bauwens van Restaurant De Kruidenmolen.
Recepten Recepten Griekse saté met tzatziki Niet op vakantie naar Griekenland? Haal Griekenland dan naar jou met dit recept voor saté met tzatziki van culiblogger Yvonne Eijkenduijn.
Recepten Recepten Vier de zon, ontdek frosé Er is weer iets nieuws onder de zon in zomerdrankenland: de frosé. De 'frozen rosé' is niet alleen erg verfrissend, maar ook nog eens gemakkelijk te maken. We geven je meteen een basisrecept dat genoeg zou moeten zijn voor een bescheiden tuinfeestje.
Recepten Recepten Ketchup Voor dit recept is elke probiotische startvloeistof geschikt, maar de uiteindelijke smaak wordt wel door je keuze beïnvloed. Zuurkoolvocht of een eenvoudige waterkefir zoals die met kokos zijn extra lekker.
Recepten Recepten Kersenkombucha met earl grey Ook andere theesoorten zijn bruikbaar, mits zonder smaakjes of specerijen die de werking van de gisten en bacteriën kunnen verhinderen of verzwakken. In de fase van de botteling kun je extra smaken toevoegen zonder de SCOBY onbruikbaar te maken.
Recepten Recepten Ingelegde komkommer Kleine Libanese komkommers zijn perfect om in te leggen vanwege hun dunne schil en weinige pitjes. Als je ze niet kunt vinden, zijn ook andere soorten geschikt. Experimenteer met allerlei kruiden en condimenten en creëer daarmee je eigen versies. Dille, koriander of mosterdzaad zijn bijvoorbeeld heel smakelijk.
Recepten Recepten A la plancha: langoustines met dragonboter en gegrilde venkel Waarom niet eens een licht gerecht op de plancha klaarmaken? NorthSeaChef Ilse d'Hooge creëerde een lekker recept vol smaken: langoustines met dragonboter en gegrilde venkel.
Recepten Recepten Meloensorbet met citroen en viooltjes Met een ijsmachine kun je van gemixte meloen en zelfgemaakte suikersiroop een heerlijke sorbet draaien. Met dit recept wordt het een niet zo alledaagse versie: meloensorbet met citroen en viooltjes.
Recepten Recepten Komkommersorbet Komkommersorbet kun je opdienen al dessert met een fruitsalade of als voorgerecht.
Recepten Recepten Brandnetelbier Ook als we ons best níét doen, lijkt het wel of we bijzonder goed zijn in de teelt van brandnetels- een overblijvend onkruid waarvan we een paar veldslagen hebben gewonnen, maar om de oorlog definitief te winnen is er meer nodig. Maar goed, wat een tuinier als onkruid beschouwt, is voor de wildplukker een gratis ingrediënt. En ook al zijn er heerlijke recepten voor brandneteltaart en pesto, zelf hebben we liever een prikkelend biertje...
Recepten Recepten Courgetterum Dit recept is een prima manier om van al die courgettes af te komen, die opgeblazenhonkbalknuppels die elk jaar weer voor flinke overschotten in je volkstuin zorgen. Hoeweldit natuurlijk niet echt een 'rum' is, zal de smaak van deze heerlijke, donkere groenteborrel jeaangenaam verrassen. Ook is de vergistingsmethode opvallend. De aanblik van een opgebondencourgette, rechtop en wankel op jouw aanrecht, zal zeker gesprekstof opleveren.
Recepten Recepten Frambozen-tijmwhisky De scherpe, fruitige smaak van frambozen schreeuwt gewoon om een zoete omarming van alcohol, en daarvoor word je beloond met een heerlijke, felrode likeur. Vreemd genoeg laten frambozen zich goed combineren met tijm, een kruid dat een subtiele smaakdiepte geeft aan de intense gloed van frambozen en de aardse warmte van whisky.
Recepten Recepten Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en wortelstoofpot Een lekker sappig gebraad uit de oven, gelakt met esdoornsiroop.
Recepten Recepten Geroosterde jakobsschelpenspies met rozemarijn, spek, appel en kerriemayonaise Stel dit mooie en lekkere gerechtje samen door afwisselend een jakobsschelp, een schijfje appel en een plakje spek op een spies te steken. Mooi en lekker.
Recepten Recepten Matchfood: Welshe worstjes met een duivels sausje Volg jij de match vanavond vanuit je eigen zetel? Haal er dan zeker deze Glamorgan sausages bij: ze zijn typisch Welsh, snel klaar, vegetarisch en een heerlijke TV-snack. Lekker met een duivels sausje erbij, al zou dat tijdens de match wel eens kunnen overheersen.
Recepten Recepten Omelet met gerookte champignons Net iets anders, deze omelet met gerookte champignons van de barbecue.
Recepten Recepten Gerookte makreel met gekonfijte citroen Rooster zelf je makreel boven houtkrullen in een rookpan. De heerlijke geur en smaak zal elke gast in verrukking brengen.
Recepten Recepten Gerookte mozzarella Mozzarella kun je lekker roken in een stoommandje, bijvoorbeeld boven enkele takjes rozemarijn.
Recepten Recepten Camembert met aangepast garnituur Niet zo'n zoetebek, maar voor kaas heb je altijd nog een plekje? Dit dessert heft camembert naar een hoger niveau.
Recepten Recepten Lamskroon met aardappelrösti, cannelloni van spitskool en inktvis, crème van broccoli Dit gerecht ziet er opde foto erg indrukwekkend uit (en zo smaakt het ook), maar als je het recept goed volgt, kan er eigenlijk niets mis gaan.
Recepten Recepten Soepje van jonge wortel, schuim van gerookte melk en uienringen De schuim van gerookte melk geeft een simpel soepje verrassend veel diepgang, maar als dat jou te ver gaat, kan je het ook gerust achterwege laten.
Recepten Recepten From Russia with love Voel jij dat er een chocolatier verschuild zit in jou? Waag je dan eens aan dit verfijnde dessert!
Recepten Recepten Steenvoorde-duif met wortelen en knollen Een streling voor het oog én de tong, dit vacuüm bereid duifje.
Recepten Recepten Zeekat ‘North Sea Chefs’ Dit is geen voorgerecht voor beginners, maar wie zich eraan waagt, krijgt er wel heel wat voor terug.
Recepten Recepten Carpaccio van groene asperges met gegrilde en gele oesterzwammen en roze peper Of je dit nu maakt als bijgerecht bij een stukje vlees op de grill of op zich: deze frisse salade komt altijd tot zijn recht.
Recepten Recepten Papillot van oesterzwammen met balsamico en tijm Een barbecue moet altijd met vlees zijn? Nee hoor, deze papillot van oesterzwammen toont aan dat het ook prima zonder kan.
Recepten Recepten Flatbread met rozemarijn, oesterzwammen en burrata Een ideaal bijgerecht op een zomerse barbecue!
Recepten Recepten Granité van frambozen en rode wijn met frambozen en vanille-ijs Dubbel verfrissend: granité met frambozen én vanille-ijs. De combinatie van frambozencoulis en sinaasappelsap is meer dan geslaagd!
Recepten Recepten Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm Er zijn zoveel lekkere bereidingen met asperges, maar weinig mensen weten dat ze ook rauw heel lekker zijn, je moet er enkel met de dunschiller een soort tagliatelle van maken. Een lekker fris hapje, maar ook als voorgerecht is dit een prima idee.
Recepten Recepten Oreo met crèmepaté en frambozenconfituur Chocoladekoekjes zijn natuurlijk zoet, maar ik maak er een hartig aperitiefhapje van met watcrèmepaté, peper van de molen, zeezout en frambozenconfituur. Dit is echt wel het makkelijkstehapje ooit, in een wip bereid, en dat moet je dan ook doen: niet te lang op voorhand klaarmaken,want anders wordt het koekje wak en dan is het niet zo lekker meer. Mijn ervaring leert me datmensen toch even opkijken wanneer je plots met een schaal koekjes rondgaat bij het aperitief.
Recepten Recepten Oosterse visballetjes met limoenmayonaise Deze balletjes kun je als hapje serveren, maar evengoed als een voorgerechtje. De visballetjes zijn in een handomdraai bereid en lekker pittig. Je kunt ze 2 minuutjes op 120 graden stomen in de Mielesteamer, zoals ik dat doe, maar evengoed bakken of frituren, of zelfs op de barbecue bereiden. De makkelijk zelf te bereiden limoenmayonaise maakt het helemaal af.