A la plancha: Langoustines met dragonboter en gegrilde venkel

5345921

Waarom niet eens een licht gerecht op de plancha klaarmaken, dit weekend bijvoorbeeld? NorthSeaChef Ilse d’Hooge creëerde een lekker recept vol smaken: langoustines met dragonboter en gegrilde venkel.

Waarom niet eens een licht gerecht op de plancha klaarmaken, dit weekend bijvoorbeeld? NorthSeaChef Ilse d’Hooge creëerde een lekker recept vol smaken: langoustines met dragonboter en gegrilde venkel.

Voor 4 personen

  • 12 langoustines
  • 50 g boter
  • 1 bosje dragon
  • 2 venkelknollen
  • 1 kl venkelzaad
  • 100 g waterkers
  • 1 granaatappel
  • 2 limoenen
  • 30 g panko
  • 50 g parmezaanschilfers
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

1. Maak de venkel schoon, bewaar wat van het venkelgroen. Snijd elke venkel in vieren. Borstel in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de venkel langs elke snijkant in een grilpan tot hij mooi kleurt.

2. Leg de gegrilde venkel met de snijkant naar boven. Meng het broodkruim met de limoenrasp, het gekneusde venkelzaad en kruid met peper en zout. Strooi deze crumble over de venkel, besprenkel met olijfolie en gaar nog even verder garen.

3. Meng de gesmolten boter met 3 el gehakte dragon. Snijd de langoustines met een scherp mes open. Verwijder darmkanaal en maag van de langoustines. Wrijf in met dragonboter en bak ze op de plancha met de vleeskant op de plancha. Draai ze om, met het pantser naar beneden en laat nog een minuutje verder bakken. Kruid met peper en zout.

4. Spoel de veldsla, meng met de zaadjes van de granaatappel en breng op smaak met limoensap, olijfolie en peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden, leg er de gebakken venkel en langoustines bij, strooi er nog wat Parmezaan over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content