Camembert met aangepast garnituur

Niet zo’n zoetebek, maar voor kaas heb je altijd nog een plekje? Dit dessert heft camembert naar een hoger niveau.

Niet zo’n zoetebek, maar voor kaas heb je altijd nog een plekje? Dit dessert heft Camembert naar een hoger niveau.

De uienkonfijt

Ingrediënten

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 20 g boter
  • 2 el honing
  • 3 dl rode wijn

Bereiding

  1. Fruit de rode ui in de boter.
  2. Voeg de honing en de rode wijn toe.
  3. Laat langzaam inkoken op een zacht vuur tot al het vocht is ingekookt.
De gepekelde rode ui

Ingrediënten

  • 1 minirode-ui, in reepjes
  • 1 dl chardonnay azijn (of wittewijnazijn van goede kwaliteit)
  • 1 el honing

Bereiding

  1. Zet de minirode-ui onder met de azijn en de honing.
  2. Laat minstens 1 uur marineren.
De gekristalliseerde pecannoten

Ingrediënten

  • 100 g isomalt
  • 8 pecannoten

Bereiding

  1. Smelt de isomalt op een zacht vuur tot alle korrels zijn opgelost.
  2. Steek elke pecannoot op een cocktailprikker en haal door de warme isomalt.
  3. Draai snel met het stokje tot je gesponnen suiker verkrijgt.
Voor de afwerking

Ingrediënten

1 kleine camembert

Afwerking

Serveer de camembert met uienkonfijt, gepekelde rode ui en gekristalliseerde pecannoten.

Dit recept komt uit: Koken 2.0 – Het vervolgboek, Hotelschool Ter Duinen (Borgerhoff & Lamberigts, € 59,95)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content