Schelvis met venkel, lamsoor en groene curry

Als geen ander heeft chef Bart Desmidt van Restaurant Bartholomeus een fris gerecht met schelvis gecreëerd. De zoete venkel, de zilte lamsoor en de pittige curry vullen elkaar perfect aan.

Als geen ander heeft chef Bart Desmidt van Restaurant Bartholomeus een fris gerecht met schelvis gecreƫerd. De zoete venkel, de zilte lamsoor en de pittige curry vullen elkaar perfect aan.

Ingrediƫnten

Voor de vis:

  • 600 g schoongemaakte schelvis

Voor de venkel en lamsoren:

  • 200 g lamsoor
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • azijn

Voor de groene curry:

  • 1 sjalot
  • 1 dl visbouillon
  • gember
  • piment
  • look
  • koriander
  • citroengras
  • 3 cl room
  1. Bak de schelvisfilet 8 minuten op het vel in een beetje boter.
  2. Was de lamsoren, stoof ze enkele minuten met het sap van de citroen en een scheut olijfolie.
  3. Snij de venkel in fijne reepjes, meng ze met olijfolie en azijn.
  4. Kook de visbouillon 5 minuten samen met de gember, piment, look, koriander, gesnipperde sjalot en citroengras. Voeg op het einde de room toe. Mix het geheel en giet door een fijne zeef.
  5. Maak met een lepel enkele cirkels visbouillon op het bord. Leg een stukje schelvisfilet in het midden. Schik daarboven de lamsoren en de venkelslierten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content