Komkommersorbet

DSC_8584.jpeg © Komkommersorbet.

Deze sorbet kun je opdienen al dessert met een fruitsalade of als voorgerecht.

Voor 4 personen

  • 1 komkommer (ongeveer 500 g)
  • 4 el limoensap
  • peper uit de molen en een snufje zout
  • 200 ml water
  • 75 g fijne suiker
  • komkommerbloemetjes

Bereiding

1. Schil de komkommer en ontpit hem. Snijd in stukjes. Voeg limoensap, peper en zout toe en mix. Breng het water en de suiker aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 1 min. doorkoken en laat afkoelen. Giet de komkommerpuree bij de suikersiroop en roer goed door.

2. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot de massa dikker wordt. Werk af met de komkommerbloemetjes.

Tip:

Deze sorbet kun je opdienen als dessert met een fruitsalade of als voorgerecht met wat gerookte zalm, tomatensalade… Verminder in dat laatste geval de suiker in het gerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content