Vanille-ijs met rozemarijn en perziken met witte wijnsaus

Voor 4:

Voor 4:

Voor het ijs:

5 dl volle melk

1 vanillepeul

1 tak rozemarijn

5 eierdooiers

165 g suiker

5 dl room (min. 35% vetgehalte)

koffiebonen (optioneel)

ijsmachine

Voor de perziken:

4 rijpe perziken

1 fles witte wijn

150 g suiker

Maak eerst het ijs. Breng de melk met de overlangs opengesneden vanillepeul en de rozemarijn aan de kook en laat al pruttelend infuseren gedurende 5 min.

Klop de eierdooiers op met de suiker tot een lichtgele homogene massa.

Giet een derde van de kokende melk op de dooiers, klop los en voeg bij de rest van de melk. Laat onder voortdurend roeren op zacht vuur indikken. De basis is klaar wanneer een getrokken streep op de achterkant van een lepel zichtbaar blijft. Laat afkoelen gedurende een nacht. Voor een uitgesproken vanillesmaak voegt u een tweetal koffiebonen toe aan de basissaus. Giet ’s anderendaags de basissaus door een fijne zeef en draai tot ijs in een ijsmachine.

Snij de perziken in twee, haal de pit er voorzichtig uit en stoof gaar in de wijn met de suiker. Laat de saus inkoken tot de helft wanneer de perziken gaar zijn. Serveer met het ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content