Fancy a cuppa? 30 recepten voor Afternoon Tea Week

© Getty Images
Katrien Huysentruyt Journalist

Opgerold in je zetel, in de zon op je terras of als chique picknick: een kop thee met hapjes is altijd een goed idee, weer of geen weer. En al zeker tijdens Afternoon Tea Week (nog tot 18 augustus), een goede aanleiding om in de sandwiches, scones, cakes en pies te vliegen.

Begin 19de eeuw was thee, als importproduct uit de Britse kolonies, erg hip. Er werd toen ook slechts tweemaal daags gegeten (laat ontbijt en dito diner) – aanleiding tot een namiddagdipje bij Anna, hertogin van Bedford. Daarom liet ze ’s namiddags in haar boudoir steevast een pot thee en een lichte snack aanrukken. Haar ‘afternoon tea’ oogstte succes, eerst bij haar vriendinnen, later was ook de rest van het Britse koninkrijk om. Aanvankelijk heette het ritueel ‘low tea’: geserveerd op een lage salontafel, in tegenstelling tot de high tea waarbij het werkvolk theedronk aan hoge tafels of de toog in de pub na het avondmaal.

Lees ook: Hoe maak je de perfecte scones? ‘Britten hebben een uitgesproken mening over twee dingen: de Brexit en scones’

© Getty Images

Afternoon Tea Week: 30 recepten

Geen excuus: een afternoontea kan elke dag tussen halfdrie en vijf. Haal je mooiste bordjes en kopjes boven en voorzie twee gangen: een hartige start met finger sandwiches, gevolgd door zoete cake en scones, eventueel aangevuld met andere zoetigheden zoals crumble, koekjes of citroentaart. Keuze genoeg dus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content