Cake met honing en olijfolie

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Bak snel en gemakkelijk de perfecte cake die je als dessert of tussendoortje tevoorschijn kunt halen.

Ronde bakvorm van 22 cm

1 theekop olijfolie (extra vierge of vierge)

1 theekop honing

6 eieren

180 g griessuiker

250 g bloem

1 tl kaneel

enkele druppels rode port

boter

Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 Ā°C. Meng de olie met de honing en verwarm tot tegen het kookpunt. Laat het mengsel afkoelen tot het lauwwarm is. Smeer de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Klop de suiker samen met de eieren. Voeg de port en kaneel toe. Zeef de bloem en voeg ze toe.

2. Meng tenslotte de olie-met-honing onder het deeg. Giet het deeg in de taartvorm en bak gedurende 35 minuten in de oven. Verminder de oventemperatuur lichtjes halverwege de baktijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content