Scones met ‘clotted cream’ en confituur

53f77db2f243c84060c09654c1ea0315

Zo eet je scones op zijn Brits: breek de scones open en smeer wat boter, confituur en ‘clotted cream’ op elke helft.

Zo eet je scones op zijn Brits: breek de scones open en smeer wat boter, confituur en ‘clotted cream’ op elke helft.

Voor 4 personen

250 g zelfrijzende bloem

1/4 tl bakpoeder

snuif zout

50 g boter

1,5 dl melk, karnemelk of water

Voor de afwerking:

roomboter

confituur van rood fruit

3 el slagroom

2 el mascarpone of plattekaas

Bereiding

1. Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en zout. Wrijf de boter onder de bloem tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg de (karne)melk of het water beetje bij beetje toe tot je een glad mengsel verkrijgt.

2. Rol het deeg 1 cm dik uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Steek ronde vormpjes uit met een klein glas.

3. Bak de scones 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

4. Klop de slagroom luchtig op met de mascarpone of plattekaas.

5. Breek de scones open en smeer wat boter, confituur en ‘clotted cream’ op elke helft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content