
Scones met ‘clotted cream’ en confituur
Zo eet je scones op zijn Brits: breek de scones open en smeer wat boter, confituur en ‘clotted cream’ op elke helft.
Zo eet je scones op zijn Brits: breek de scones open en smeer wat boter, confituur en ‘clotted cream’ op elke helft.
Voor 4 personen
250 g zelfrijzende bloem
1/4 tl bakpoeder
snuif zout
50 g boter
1,5 dl melk, karnemelk of water
Voor de afwerking:
roomboter
confituur van rood fruit
3 el slagroom
2 el mascarpone of plattekaas
Bereiding
1. Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en zout. Wrijf de boter onder de bloem tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg de (karne)melk of het water beetje bij beetje toe tot je een glad mengsel verkrijgt.
2. Rol het deeg 1 cm dik uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Steek ronde vormpjes uit met een klein glas.
3. Bak de scones 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
4. Klop de slagroom luchtig op met de mascarpone of plattekaas.
5. Breek de scones open en smeer wat boter, confituur en ‘clotted cream’ op elke helft.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier