
Muffins met bosbessen, frambozen en zure room
Dit heerlijke Amerikaanse gebakje is de laatste jaren immens populair geworden. Logisch toch.
Voor 12 stuks
175 g bloem
1,5 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
geraspte schil van 1 citroen
50 g amandelpoeder
125 g suiker
25 g pijnboompitten
1 ei
2 dl zure room
1 dl melk
50 g gesmolten boter
125 g bosbessen
75 g frambozen
Bereiding
1. Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een grote kom. Roer er de citroenschil, amandelpoeder, suiker en pijnboompitten onder. Klop het ei los met de zure room, melk en gesmolten boter. Roer dit mengsel door de droge massa, samen met de bosbessen en frambozen. Roer tot de ingrediënten net gemengd zijn, er moeten nog klonters zichtbaar zijn: zo blijven de muffins heerlijk licht na het bakken.
2. Vet twee muffinplaten voor zes muffins in met boter en lepel er het beslag in. Bak de muffins 22 minuten op 200 °C tot ze goudbruin en gerezen zijn. Laat een tiental minuten afkoelen en draai de cakejes dan uit op een rooster om af te koelen.
Tip: voor minimuffins verkort je de baktijd tot 12 à 15 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier