Sinaasappel- en rozijnencake

Cake anglais, thé et raisins secs © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

De rozijnen voor de cake kun je weken in bruine rum. Voor kinderen doe je dat in sinaasappelsap.

De rozijnen voor de cake kun je weken in bruine rum. Voor kinderen doe je dat in sinaasappelsap.

Voor 4 personen

400g Anco Cakemix

Anco Vloeiende Bloem (om de cakevorm te bestuiven)

200 g zachte boter

3 eieren

3 eetlepels melk

geraspte schil van 1 sinaasappel

50 g rozijnen

1 glaasje bruine rum

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 à 170 °C. Beboter een cakevorm en bestuif hem met de bloem.

2. Week de rozijnen in de rum. Klop de boter op tot een romige massa. Meng er één voor één de eieren door en vervolgens de melk. Roer dan voorzichtig de cakemix erbij.

3. Haal de rozijnen uit de rum. Meng de sinaasappelrasp en de rozijnen onder het deeg.Vul de cakevorm en bak de cake in 1 uur goudbruin. Controleer de cake met een mespunt : hij is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

Tip: Voor kinderen kun je de rozijnen weken in sinaasappelsap

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content