Scones met gember

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

250 g zelfrijzende bloem

1 theelepel bakpoeder

een snuif zout

50 g bruine kandijsuiker

1 theelepel gemalen gember

75 g koude (gezouten) boter

1 ei

4 lepels melk

‘clotted cream’ (dikke Engelse room, te koop bij Marks & Spencer) of slagroom

honing of aardbeienconfituur naar smaak

Meng de bloem, bakpoeder, zout en gember in een grote kom. Roer hier de suiker door. Wrijf met beide handen de in stukjes gesneden boter door de bloem. Probeer zoveel mogelijk lucht in de bloem te mengen. Het resultaat is een gekruimeld deeg. Bewerk het deeg niet te lang, want anders gaat de boter smelten. Maak een kuiltje in het midden. Klop het ei op met de melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng alles voorzichtig met een houten lepel tot men een mooie bol zacht deeg krijgt. Indien nodig, een weinig extra melk toevoegen. Duw grote barsten in het deeg dicht. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooide plank tot een dikte van 2 cm. Steek daar met, bijvoorbeeld, een sherryglas ronde vormpjes uit met een diameter van 5 cm. De restjes samenbrengen en uitsteken tot nieuwe ronde vormen. Leg de deegvormpjes op een ingeboterde bakplaat en smeer ze in met het overschot van het losgeklopte ei. Bak het deeg 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210° C. tot de scones gerezen en goudbruin zijn. Snijd de scones middendoor en beleg naar eigen smaak met opgeklopte ‘clotted cream’ of room en honing of confituur. Dien de scones op met bij voorkeur een kop hete Assam-thee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content