
Na de speculoosrel: recepten die het koekje eren
Koekjesfabrikant Lotus haalt de naam ‘speculoos’ van de verpakking van de welbekende koekjes. Terecht of niet; wij herinnerden ons door dat nieuws vooral hoe lekker en veelzijdig speculoos wel is. Enkele recepten!
Vanaf volgend jaar zal je in de winkels geen Lotus-speculoosjes meer aantreffen. In de plaats komt het internationaler klinkende ‘Biscoff’, een samentrekking van ‘biscuit’ en ‘coffee’. Het koekje blijft hetzelfde, maar toch raakte het nieuws dat dat op en top Belgisch koekje een ‘global brand’ moet worden bij veel landgenoten een gevoelige snaar. Hoog tijd om het nog een laatste keer te eren dus onder zijn huidige naam.
Van aperitief tot dessert, met oo of met aa: wij geven je graag wat inspiratie om aan de slag te gaan met het krokante koekje.
Zout
- Kastanjecrème met mascarpone, appel en speculooscrumble
- Stoverij van varkenswangen met Rochefort en speculaas, puree met bieslook en zure room
- Kippenborst gevuld met Belgisch witloof en speculaas
Zoet
- Cheesecake met speculaas
- Tiramisu met speculaas
- Siberische omelet van speculaasijs
- Witte ganache met speculoos, ideaal als basis voor truffels of vulling van een biscuit.
- Riz condé met gekonfijte mandarijn en crumble van speculaas
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier