Speculaasbakker Erika laat zich inspireren door haar streek: 'We onderscheiden ons door échte kruiden'

15/09/18 om 15:54 - Bijgewerkt op 19/09/18 om 10:19

Bron: Knack Weekend

Erika Vanvuchelen laat zich inspireren door haar streek om nieuwe speculaasrecepten te creëren. Op markten en in streekwinkels vinden haar koekjes gretig aftrek, maar sinds kort ligt de Grazense speculaas ook in de supermarkt - met een ambachtelijk uitzonderingsstatuut.

Speculaasbakkers zijn een uitstervend ras. We zijn nog maar met een handvol mensen die het hele jaar door enkel speculaas bakken. Ons land heeft een rijke geschiedenis wat speculaas betreft: iedere streek had zijn eigen specifieke koekje. Allemaal anders, aangepast aan de producten en smaak van de streek. Dat heeft me voor mijn assortiment geïnspireerd. Ik ben begonnen met een speculaas te maken voor mijn dorp Grazen. De Grazense speculaas is zacht en smeuïg. Ik vorm de stevige kleine koekjes allemaal met de hand. D...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners