Kastanjecrème met mascarpone, appel en speculooscrumble

© Stockfood
  • Moeilijkheid

Een lepelhapje, om te serveren als verrassend onderdeel van het aperitief, of als toemaatje op het einde van de maaltijd.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g mascarpone
  • 200 g ongezoete kastanjepasta
  • 2 appels
  • 25 g boter
  • 50 g suiker
  • 2 speculoosjes

Bereiding

  1. Klop de mascarpone op in een kom tot deze zeer smeuïg is. Voeg de kastanjepasta toe en spatel kort door elkaar, zodat er nog strepen mascarpone zichtbaar zijn in het mengsel. Schep de kastanjecrème in een spuitzak met gekartelde spuitmond en zet koel weg.
  2. Was de appels en droog af. Snijd in dunne partjes en verwijder het klokhuis. Smelt de boter in een braadpan, voeg de appelpartjes toe en bestrooi met de suiker. Roerbak op laag vuur tot de appels gekonfijt zijn. Laat helemaal afkoelen.
  3. Spuit de kastanjecrème in kleine aperitieflepels en schik er telkens een appelpartje op. Hak de speculoosjes zeer fijn, strooi over de appels en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content