Ingrediënten

voor 500g ganache

  • 215g witte tabletchocolade
  • Vanille Madagascar, verkrijgbaar in de webshop van chocolatier De Taeye
  • 35g speculoos
  • 55g honing
  • 145g room 40%
  • 55g boter

Bereidingswijze

  • Laat de witte chocolade smelten op 45°C
  • Doe de honing en de room in een kookpot. Al kloppend opwarmen tot 65°C
  • Doe de gesmolten chocolade in een kom en giet het mengsel erbij. Met een spatel omroeren tot een gladde emulsie. Ga er met de staafmixer door tot je een gladde emulsie bereikt.
  • Voeg de speculaas met de mixer toe.
  • Snij de boter in kleine blokjes, voeg toe en mix.

Toepassingen

In vloeibare vorm kan je de ganache over een taart gieten als afdekglazuur of als drip op een dripcake. Zet de taart +/- een uur in de koelkast.

Een dessert krijgt een luxe uitstraling wanneer je op of naast een taartje uit de opgesteven, maar niet volledig uitgeharde ganache met twee lepels mooie quenelles draait.

Ganache dient ook als vulling voor truffels. Laat opstijven en maak kleine bolletjes van de ganache, rol ze door een bordje pure cacao of heel fijn gehakte nootjes.

voor 500g ganacheIn vloeibare vorm kan je de ganache over een taart gieten als afdekglazuur of als drip op een dripcake. Zet de taart +/- een uur in de koelkast.Een dessert krijgt een luxe uitstraling wanneer je op of naast een taartje uit de opgesteven, maar niet volledig uitgeharde ganache met twee lepels mooie quenelles draait.Ganache dient ook als vulling voor truffels. Laat opstijven en maak kleine bolletjes van de ganache, rol ze door een bordje pure cacao of heel fijn gehakte nootjes.