Cheesecake met speculaas

© Getty

Met deze cheesecake met speculaas kun je scoren. Serveer de taart met rood fruit of ijs.

Voor 1 taart
  • 250 g mascarpone
  • 250 g yoghurt
  • 200 g suiker
  • 250 g zure room
  • 1 citroen
  • 1 vanillestok
  • 2 pakjes speculaas
  • 4 gehele eieren
  • 8 eigelen
  • 200 g boter
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 120 °C. Maal de koekjes fijn en voeg er de malse boter aan toe. Beleg de bodem van de taartvorm met dit mengsel en druk goed aan.
  2. Klop de eieren en de suiker schuimig, doe er de geschraapte merg van de vanillestok bij en roer er de zure room, de mascarpone en de yoghurt onder. Meng alles goed en voeg er het sap van 1 citroen bij.
  3. Stort het mengsel op de koekjes in de taartvorm en bak op 120 °C gedurende een uur en een kwartier. Haal de cheesecake met speculaas pas uit de vorm als deze goed gekoeld is. Serveer met rood fruit of ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content