© Diane Hendrikx

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1,25kg varkenswangen
  • 1 ui
  • 2 el bloem
  • 1 flesje trappist Rochefort 10
  • 1/4l kalfsfond
  • 4 stukken speculaas
  • 1kg bintjes
  • 2,5dl zure room
  • 1/2 bos bieslook

Maak de varkenswangen schoon (verwijder het vliesje) en bak samen met de versneden ui kort aan alle kanten in hete boter. Bestrooi met bloem en bevochtig met

kalfsfond en Rochefort 10. Voeg de speculaas toe.Laat alles een uurtje rustig pruttelen tot het vlees helemaal gaar is. Kruid subtiel met speculaaskruiden.

Schil en kook de aardappelen, stamp tot puree. Meng met zure room, peper en zout. Werk af met geknipte bieslook.

Maak de varkenswangen schoon (verwijder het vliesje) en bak samen met de versneden ui kort aan alle kanten in hete boter. Bestrooi met bloem en bevochtig met kalfsfond en Rochefort 10. Voeg de speculaas toe.Laat alles een uurtje rustig pruttelen tot het vlees helemaal gaar is. Kruid subtiel met speculaaskruiden. Schil en kook de aardappelen, stamp tot puree. Meng met zure room, peper en zout. Werk af met geknipte bieslook.