Culinair Culinair Wijnexpert Dennis van den Buijs tipt: ‘In deze regio maakten ze vroeger zielloze tafelwijn, nu zie je hier een heuse wijnrevolutie’ Onze drankexpert schenkt klare wijn en proeft van de nieuwe trends. Deze week signaleert onze wijnkenner enkele druivensoorten die lang miskend zijn geweest, maar tegenwoordig als ware diva’s in de spotlight staan.
Reizen Reizen Proeven van Sicilië: onze journalist ging wildplukken en koken in een Italiaans landhuis Redacteur Lara Laporte opende mee het zomerseizoen van Dimora delle Balze, een 19de-eeuws landgoed midden in de Siciliaanse natuur. Een wildpluk- en kookcursus brachten haar tot bezinning. En hield ze er nu ook een vakantielief aan over?
Reizen Reizen Nature journaling uitgetest: ‘Door landschappen te tekenen leer je de natuur observeren en haar écht te appreciëren’ Hoe kan je als echte stadsmens tot rust komen in de natuur? Redacteur Marie Leys ging nature journalen in de bergen om haar blik te verruimen.
Recepten Recepten Proef de finale van De Mol: 30 Siciliaanse gerechten Sicilië is niet alleen het fascinerende decor van De Mol 2024. Het bevallige eiland heeft namelijk een schitterende lokale keuken. Granita, pasta alla norma, involtini of arancini: met deze Siciliaanse gerechten bekijk je de finale met extra inlevingsvermogen.
Culinair Culinair Smaakuitbarsting: onze kenner proeft en vergelijkt vulkanische wijnen Onze drankexpert schenkt klare wijn en proeft van de nieuwe trends. Deze week: vulkanische wijnen.
Reizen Reizen 24 fijne steden in Europa voor een citytrip in het najaar Minder toeristen, goedkoper, fijnere temperaturen en prachtige kleuren: veel goede redenen om in de herfst een citytrip te maken.
Reizen Reizen 7 idyllische reisbestemmingen met palmbomen in de hoofdrol Wie aan palmbomen denkt, denkt aan vakantie. De boom linken we aan zon, zee, strand en ontspanning. Reisjournaliste Skye Sherman bundelt in haar boek ‘Palm Tree Destinations’ de mooiste palmboombestemmingen. Wij mogen er zeven met jullie delen.
Culinair Culinair Smaakvol paars: 50 recepten met aubergine Aubergines zijn ontegensprekelijk verbonden met de mediterrane keuken. Er bestaan verrassend veel kleuren en vormen van. Tips en recepten.
Culinair Culinair Het duo achter modelabel Les Hommes opende restaurant Matobar: 'Hier is het elke avond defilé' Het runnen van een modelabel en een restaurant blijkt verrassend dicht bij elkaar te liggen. Spreken uit ervaring: het team achter Les Hommes, dat na twee decennia mode nu iconische gerechten uit de traditionele Italiaanse keuken naar Antwerpen brengt.
Review | Culinair Review | Culinair Restaurant Wally in Aalst: pizza in de hoofdrol Onze recensent bracht een bezoek aan Wally in Aalst en werd er aangenaam verrast door de gedurfde smaken.
Reizen Reizen Reizen om te lezen: verslag van een leesretraite in Noord-Italië Als alleen-reiziger leest journaliste Nathalie Le Blanc sowieso veel op vakantie, maar een plek die daar speciaal voor is ingericht, en dan nog in Italië, daar moest ze naartoe. Het verslag van een boekenwurm met reiskriebels.
Reizen Reizen De 10 mooiste treinreizen in Europa volgens Lonely Planet Van routes langs de meest indrukwekkende mediterrane landschappen tot avonturen in de besneeuwde bergen: Lonely Planet brengt het uitgebreide treinnetwerk in Europa in kaart. Voor een nieuwe reisgids selecteerden ze treinreizen die echt de moeite waard zijn.
Recepten Recepten Granita van pompelmoes en rosé Granita als ontbijt, in de warme middagzon of als dessert is een dagelijkse gewoonte in Sicilië. Meestal gemaakt van citroen, amandel of koffie, maar wij gaan voor een pittige adult-versie.
Recepten Recepten Panelle met caponata In het kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Italië.
Recepten Recepten Sabayon met aardbeien Bereid de sabayon met marsala - een sherry-achtige wijn uit Sicilië; je kunt het parfum en de smaak van aardbeien verhogen door ze in witte wijn te dopen.
Siciliaanse couscous Couscous alla Trapanese, uit de Siciliaanse stad Trapani, wordt bereid met verse vis. En niet alleen de ingrediënten, ook de manier waarop het wordt klaargemaakt is anders op Sicilië dan bij de Arabische variant.