Sabayon met aardbeien

Bereid een sabayon met marsala, een sherry-achtige wijn uit Sicilië die droog tot vol zoet kan zijn.

Voor 4 personen

20 aardbeien

4 eierdooiers

50 g griessuiker

2 dl marsala (of droge, witte wijn)

1 zakje vanillesuiker

amandelschilfers

poedersuiker

4 bollen ijs (facultatief)

Bereiding

1.Was de aardbeien en bet droog. Verwijder de kroontjes, snijd de grote exemplaren doormidden en schik de vruchten cirkelvormig in vier diepe borden.

2. Bereid een sabayon. Meng de eierdooiers in een stalen of koperen pan met suiker, vanillesuiker en marsala. Klop het mengsel op een zacht vuurtje op tot een luchtig schuim. Je moet blijven kloppen om te voorkomen dat het mengsel op de bodem gaat koken (bij koken schiften de dooiers).

3. Verdeel de sabayon over de borden en bestrooi met amandels en poedersuiker. Gratineer alles kort onder een gloeiend hete grill. Indien gewenst kan er een bol ijs worden toegevoegd.

Tips:

Je kunt het parfum en de smaak van aardbeien verhogen door ze in witte wijn te dopen.

Marsala is een sherry-achtige wijn uit Sicilië, die droog tot vol zoet kan zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content